Ο Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές της Meta για πρώτη φορά εδώ και 2 χρόνια, μετά το +172%

Ο Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές της Meta για πρώτη φορά εδώ και 2 χρόνια, μετά το +172%
epa07538599 Mark Zuckerberg, CEO and co-founder of Facebook speaks during the keynote F8 Facebook Developer Conference at the McEnery Convention Center in San Jose, California, USA, 30 April 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποτελώντας σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του ύψους 117,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συνιδρυτής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πούλησε μετοχές του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021, «πατώντας» πάνω στη μεγάλη άνοδο που έχει καταγράψει το τελευταίο χρονικό διάστημα η μητρική του Facebook και του Instagram.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το καταπίστευμα του Ζούκερμπεργκ και οι οντότητες για τις φιλανθρωπικές και πολιτικές του δωρεές, ξεφόρτωσαν περίπου 682.000 μετοχές αξίας σχεδόν 185 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο μέσω σχεδίων συναλλαγών, με τις τελευταίες να γνωστοποιούνται την Τετάρτη.

Η μετοχή της Meta σημείωσε άνοδο 172% φέτος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας εκτός της Nvidia. Αυτό συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των εσόδων για τις δραστηριότητες του Ζούκερμπεργκ εκτός της Meta, οι οποίες περιλαμβάνουν επιχειρηματικά κεφάλαια, επιστημονική έρευνα και επενδύσεις αντίκτυπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζούκερμπεργκ έχει «ξεφορτωθεί» τακτικά πακέτα μετοχών της Meta την τελευταία δεκαετία, αλλά δεν πούλησε ούτε μία μετοχή το 2022, όταν τα καταστροφικά αποτελέσματα τριμήνου οδήγησαν σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές μετοχών μιας ημέρας και στη χειρότερη ετήσια απόδοση της Meta από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της το 2012.

Η μετοχή της Meta πλησιάζει τώρα τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2021, όταν ο Ζούκερμπεργκ καθώς και το φιλανθρωπικό του ίδρυμα πούλησαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις μετοχές της εταιρείας. Ο 39χρονος εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta, αποτελώντας σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του ύψους 117,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com