«Όχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

«Όχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις επενδύσεις στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και τα υψηλά ποσοστά αντισημιτισμού στη χώρα μίλησε ο Ντέιβιντ Πιρς.

Η ανάκαμψη της Ελλάδας εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα, δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς και προσθέτει: «Δεν χρειάζεται κι άλλη λιτότητα, αλλά ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μέσω επενδύσεων. Και αυτό γίνεται ως απόρροια συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική ανακάλυψης σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική και την κυπριακή επικράτεια, εμφανίζεται συγκρατημένος, αλλά σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει καλή συνεργασία με τις εταιρείες που θα επιδείξουν ενδιαφέρον ώστε να πεισθούν αυτές να αναλάβουν το ρίσκο και να προχωρήσουν στις αναγκαίες επενδύσ

Επιπλέον, ο κ. Πιρς εκφράζει τη δυσφορία του για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και την ύπαρξη αντισημιτισμού στη χώρα, αλλά και την ικανοποίησή του για τη στάση που τηρεί ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ

Δεν θα φτάνουν τα χρήματα για συντάξεις το 2016

PwC: 100-150 σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια