«Όχι» στα 106 δισ. δολάρια της Pfizer από την AstraZeneca

«Όχι» στα 106 δισ. δολάρια της Pfizer από την AstraZeneca

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία υποστηρίζει ότι η πρόταση της Pfizer υποτιμά την αξία της  - Νέα αντιπρόταση αναμένεται από τον αμερικανικό κολοσσό. 

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca απέρριψε ταχύτατα την βελτιωμένη προσφορά ύψους 63 δισ. στερλινών (106 δισ. δολαρίων) για την εξαγορά της που υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία Pfizer, με την οποία θα δημιουργείτο η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο.

Ο λόγος σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της AstraZeneca, είναι ότι οι προτάσεις «υποεκτιμούν σημαντικά την αξία» της εταιρείας και δεν αποτελούν επαρκή βάση για μία συμφωνία με την Pfizer.

Ο αμερικανικός όμιλος θα προτιμούσε τη συναίνεση της AstraZeneca για την εξαγορά της, καθώς οι εχθρικές εξαγορές συνήθως απαιτούν περισσότερο χρόνο και υψηλότερο τελικό τίμημα και ενέχουν περισσότερους κινδύνους, επειδή η επιχείρηση που κάνει την προσφορά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που είναι στόχος εξαγοράς, για να την αξιολογήσει.

Ορισμένοι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Pfizer θα αυξήσει και πάλι την προσφορά της, μεταξύ άλλων επειδή θέλει να υπάρχει η συμφωνία πριν από ενδεχόμενη αλλαγή των αμερικανικών φορολογικών κανόνων, η οποία θα μπορούσε να την εμποδίσει να μεταφέρει τη φορολογική της βάση στη Βρετανία.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Το «deal του αιώνα» επιχειρεί (ξανά) η Pfizer στην φαρμακοβιομηχανία