Οδηγούμε την Mercedes CLA CDI 1.5l

Οδηγούμε την Mercedes CLA CDI 1.5l

Η «άγρια ομορφιά» της CLA προσφέρεται για καθημερινές, χαλαρές ή.. ανήσυχες μετακινήσεις.

Του Χάρη Σπηλιόπουλου

Μερικές φορές, στη καθημερινότητα ψάχνεις να βρεις τρόπους να αποφορτιστείς. Να βρεις κάτι να σε βγάλει από την ρουτίνα. Μπορεί να είναι ένα μπαρ που σερβίρει κάτι διαφορετικό ή μια εκδρομή που προσφέρει μια έντονη εμπειρία. Αν όμως είστε στη διαδικασία αγοράς εντός καθημερινού αυτοκινήτου που να σας βοηθά στο παραπάνω στόχο, ίσως ή Mercedes CLA είναι για εσάς.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, η Mercedes είχε παρουσιάσει ξανά ένα διαφορετικό για την εποχή του αυτοκίνητο, θυμηθείτε την εξαιρετική C200 sports coupe. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και ίσως η βασικότερη διαφορά να είναι η χρήση της προσθιοκίνητης πλατφόρμας MFA (Mercedes Frontwheel Architecture), στοιχείο αναγνωρίσιμο στο δρόμο, που παρόλα αυτά δεν έχει το αρνητικό αντίκτυπο που θα περίμενε κανείς.

Η CLA λοιπόν έχει δύο πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που την κάνουν να διαφέρει. Εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά και εμφάνιση.

Όσον αφορά το πρώτο, οδηγώντας τη CLA σε κλειστές –ανοιχτές- ανηφορικές καμπές, ό,τι τραβάει η όρεξη σας, θα διαπιστώσετε πώς τα όρια της πρόσφυσης είναι υψηλότατα. Δεν είναι κρυφό πως η Mercedes εσκεμμένα θέλησε να «καμουφλάρει» τη μπροστινή κίνηση και το πέτυχε ρυθμίζοντας τη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εξαιρετικά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα τολμηρό στο δρόμο που δεν γνωρίζει από κλίσεις, υπερστροφή ή υποστροφή. Με το γρήγορο τιμόνι μεταβαλλόμενης αναλογίας, απλά στοχεύεις και στρίβεις με ένα χαμόγελο στα χείλη. Ακόμα και αν φτάσεις στα όρια με ένα μαγικό τρόπο τα συστήματα ελέγχου επαναφέρουν το πλαίσιο χωρίς δράματα με τη συνδρομή των αντίστοιχα καλών φρένων. Αν υπάρχει ένα downside, δεν είναι άλλο από τη άνεση αφού οι έντονες ανωμαλίες του δρόμου γίνονται αισθητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επισκιάζουν τα παραπάνω.

Αν κάτι το κάνει, είναι ο κινητήρας των 1.500l πετρελαίου ο οποίος είναι «λίγος» για το στήσιμο τους αυτοκινήτου, υστερώντας σε δύναμη και ροπή ώστε να μπορέσει να κινήσει σε ανάλογους ρυθμούς τη CLΑ. Σίγουρα ένας ισχυρότερος κινητήρας θα ήταν προτιμότερος. Για είμαστε όμως δίκαιοι, στόχος είναι η οικονομία όχι η ιπποδύναμη, κάτι που πετυχαίνει απλά ικανοποιητικά με τα 109 PS ο Common-Rail Direct Injection. Επιπλέον, το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων είναι σβέλτο χάνοντας πόντους και πάλι λόγω κινητήρα.

Το στοιχείο εμφάνιση μέσα-έξω είναι το πραγματικό eye catcher. Από όπου και να δει κανείς το αμάξωμα, μαγνητίζει το βλέμμα ειδικά στις εκδόσεις AMG look. H κάθετη μάσκα, τα πλαϊνά νεύρα, τα frameless παράθυρα και τα πίσω φωτιστικά σώματα συνθέτουν μια «πολεμική» εικόνα προκαλώντας να το οδηγήσεις σβέλτα. Το εσωτερικό είναι σπορ με τους 5 αεραγωγούς που περιβάλλονται από ματ μέταλλο να θυμίζουν πιλοτήριο, και τα μπάκετ καθίσματα να ολοκληρώνουν το concept. Αυτό βέβαια μέχρι το μάτι να πέσει στην κεντρική οθόνη που κατά κάποιο τρόπο δεν «κολλάει». Τα χειρίστρια συνολικά χρειάζονται συνήθεια, ειδικά ο επιλογέας ταχυτήτων ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος δεξιά-πίσω από το τιμόνι με αποτέλεσμα να τον μπερδεύεις με τη συνήθη θέση των καθαριστήρων.

Με τιμή λίγο πάνω από τα 32.000€ το «μικρό αδερφάκι» της CLS δεν μπορεί να θεωρηθεί- ακριβό για ό,τι προσφέρει με το αστέρι στο μπροστινό μέρος. Αν υπάρχει δυνατότητα εξοπλισμού με τον μεγαλύτερο κινητήρα των 1.800κ.εκ σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο και AMG look έχετε στα χέρια σας ένα υπέροχο αυτοκίνητο για τις καθημερινές σας χαλαρές ή.. ανήσυχες μετακινήσεις.