Οδυσσέας Αθανασίου στο CEO Initiative 2020: Το πρώτο δίμηνο του 2021 η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό

Οδυσσέας Αθανασίου στο CEO Initiative 2020: Το πρώτο δίμηνο του 2021 η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό
Το α' δίμηνο του 2021 ολοκληρώνεται η συναλλαγή Lamda Development- Ελληνικού Δημοσίου.

Την εκτίμηση πως ο πρώτο δίμηνο του 2021 θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών για το κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Lamda Development για το μεγάλο project του Ελληνικού, παρουσίασε ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος,  Lamda Development, στο πλαίσιο του CEO Initiative 2020, που διοργάνωσε το Fortune Greece σε συνεργασία με τη Tsomokos.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως η Lamda προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην αναγκαία προετοιμασία προκειμένου το έργο να μπει σε φάση υλοποίησης και αυτό θα φανεί στις αρχές του 2021, επισημαίνοντας ότι η πανδημία «πράγματι μας έχει δυσκολέψει ωστόσο είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με το έργο, προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς κι αυτό θα φανεί στις αρχές του 2021. Τότε υπολογίζουμε να έχουμε και την επίσημη έναρξη του έργου, αφού ανεπίσημα έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο κομμάτι των πρόδρομων εργασιών εντός της έκτασης, στις μελέτες κ.ο.κ.».

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι η εταιρεία είναι καθ’όλα έτοιμη όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης, επαναλαμβάνοντας ότι το όφελος είναι μεγάλο σε όλα τα επίπεδα, από τη συμβολή του έργου στην ελληνική οικονομία, αρχής γενομένης από το 2021 «μία επίσης δύσκολη χρονιά», μέχρι τον αντίκτυπο του έργου όσον αφορά την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, δεδομένου ότι η Ελλάδα «μπαίνει στο διεθνή χάρτη για καλό λόγο. Τα επόμενα 4-5 χρόνια θα πέσουν στην οικονομία 2 δισ. ευρώ σε πολλαπλούς τομείς και υποδομές, σε όλα τα επίπεδα, από τον τομέα των ακινήτων μέχρι τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές που θα γίνουν πάνω σε δίκτυα 5G». Το έργο λειτουργεί καταλυτικά -σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου- και όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδυτών: «Ήδη, από πλευράς μετοχικής σύνθεσης το 27% της Lamda Development είναι ξένοι επενδυτές, ενώ η επένδυση του Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που μπορεί να φθάσει και το 1 δις. ευρώ για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους έργα».

Ο κ. Αθανασίου σχολιάζοντας επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε μεταξύ άλλων πως μεγάλες ευκαιρίες για την Ελλάδα εντοπίζονται σε τρείς βασικούς τομείς: «Οι δύο πρώτοι είναι αυτοί της ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Πρόκειται για τομείς που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, να δημιουργήσουν επιπλέον πλούτο και νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα καλύτερα αμειβόμενες. Ένας τρίτος τομέας που άπτεται του αντικειμένου της Lamda και είναι τα μοντέρνα οικιστικά και ξενοδοχειακά συγκροτήματα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda «με την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, σύγχρονων οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πολίτες άλλων χωρών, συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης να μένουν στην Ελλάδα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο επιλύοντας έτσι και το πρόβλημα της εποχικότητας που αντιμετωπίζουμε».

Δείτε το πάνελ “Α new Growth Strategy For Greece” με τη συμμετοχή των: Οδυσσέα Αθανασίου, CEO Lamda Dnt, Φωκίωνα Καραβία, CEO Eurobank, Θεοδόση Μιχαλόπουλο, CEO Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και Θόδωρου Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Συντονιστής: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief Fortune Greece