Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ – Από 49 ώρες την εβδομάδα ή και παραπάνω

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ – Από 49 ώρες την εβδομάδα ή και παραπάνω
Photo: DALL•E
Οι πολλές ώρες εργασίας ήταν πιο συχνές μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία.

Το υψηλότερο ποσοστό εργαζόμενων που απασχολούνταν πολλές ώρες στην εργασία τους για το 2023 είχαν οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με την Eurostat.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 7,1% των εργαζομένων στην ΕΕ εργαζόταν πολλές ώρες στην κύρια εργασία τους.

Οι πολλές ώρες εργασίας αναφέρονται στους εργαζόμενους που συνήθως περνούν 49 ώρες ή περισσότερες την εβδομάδα στην εργασία τους.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες εργασίας (11,6%), ακολουθούμενη από την Κύπρο (10,4%) και τη Γαλλία (10,1%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (0,4%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (1,1% έκαστη).

Υψηλότερο ήταν το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων που εργάζονταν πολλές ώρες (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των μισθωτών).

Οι πολλές ώρες εργασίας ήταν πιο συχνές μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (27,5% του συνόλου των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία) και των διευθυντικών στελεχών (21,9%).

Όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως ορίζονται από τη διεθνή τυποποιημένη ταξινόμηση επαγγελμάτων (ISCO), έφταναν κατά μέσο όρο το 7,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: