Οι μειωμένες απολύσεις της Estee Lauder φέρνουν απολύσεις – Το πρόβλημα στην αγορά της Κίνας

Οι μειωμένες απολύσεις της Estee Lauder φέρνουν απολύσεις – Το πρόβλημα στην αγορά της Κίνας
AppleMark Photo: AFP
Η εταιρεία μείωσε επίσης τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη της, καθώς η ανάκαμψη στις δραστηριότητές της ήταν πολύ πιο αργή.

Η Estee Lauder επέκτεινε τη Δευτέρα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, ώστε να περιλαμβάνει την περικοπή περίπου 3% έως 5% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία των κραγιόν MAC στοχεύει να αποκαταστήσει τα περιθώρια κέρδους της μετά την καθυστερημένη ανάκαμψη της βασικής της επιχείρησης στην Κίνα.

Η διοίκηση αναμένει να οδηγήσει σε πρόσθετα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 1,1 και 1,4 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τα 800 εκατ. έως 1 δισ. δολάρια που εκτιμούσε νωρίτερα στο πλαίσιο του σχεδίου της.

Η Estee είχε περιγράψει ένα σχέδιο για τα οικονομικά έτη 2025 και 2026 για τη μείωση των δαπανών της και την αναδόμηση των περιθωρίων κέρδους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024 και αναμένει να αναλάβει δαπάνες αναδιάρθρωσης και άλλες δαπάνες μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων, προ φόρων.

Σύμφωνα με το Reuters, τον Ιούνιο του 2023 η Estee είχε περίπου 62.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Από αυτούς, το 71% ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, το 16% έκτακτοι και το 13% μερικής απασχόλησης.

Η εταιρεία μείωσε επίσης τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη της, καθώς η ανάκαμψη στις δραστηριότητές της ήταν πολύ πιο αργή, καθώς η κατανάλωση δέχθηκε πλήγμα στην Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων και κρίση ακινήτων.

Η Estee αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του 2024 μεταξύ 2,08 και 2,23 δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 2,17 έως 2,42 δολάρια.

Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 7%, στα 4,28 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG για 4,19 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com