Οι πληρωμές τόκων «κόστισαν» στην Bank of America – Στα 6,7 δισ. δολάρια τα κέρδη

Οι πληρωμές τόκων «κόστισαν» στην Bank of America – Στα 6,7 δισ. δολάρια τα κέρδη
epa07509562 (FILE) - Bank of America signs are reflected through it's window in New York USA, 20 April 2009 (reissued 16 April 2019). Bank of America is to release their 1st quarter 2019 results on 16 April 2019. EPA/PETER FOLEY *** Local Caption *** 90031508 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής σημείωσαν άλμα 35% και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της Bank of America μειώθηκαν την Τρίτη, καθώς ο δανειστής κέρδισε λιγότερα από τις πληρωμές τόκων των πελατών.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ σημείωσε κέρδη 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 76 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 94 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της BofA -η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει από τα δάνεια και πληρώνει για τις καταθέσεις- διολίσθησαν κατά 3% στα 14 δισ. δολάρια.

Οι αβέβαιες οικονομικές προοπτικές και οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την πρόβλεψη των μελλοντικών κερδών, δήλωσαν τραπεζικά στελέχη την περασμένη εβδομάδα.

Εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους επόμενους μήνες, οι δανειστές που αποκόμισαν αλματώδη κέρδη από την αύξηση των επιτοκίων τα τελευταία δύο χρόνια θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα κέρδη τους. Αλλά τα κέρδη τους θα μπορούσαν να μειωθούν αν μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση αποτρέψει τους δανειολήπτες από τη λήψη δανείων.

Τα έσοδα στην επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση περιουσίας της Bank of America αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας εν μέρει τη μείωση των πληρωμών τόκων.

Οι αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής σημείωσαν άλμα 35% και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια. Τον περασμένο μήνα, ο οικονομικός διευθυντής Άλαστερ Μπόρθγουικ δήλωσε ότι ανέμενε τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής να σημειώσουν άλμα 10% έως 15% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα από τον τομέα αυτό αυξήθηκαν στις ανταγωνίστριες JPMorgan Chase και Citigroup το πρώτο τρίμηνο, τροφοδοτούμενα από κέρδη στις αγορές χρέους και μετοχικού κεφαλαίου.

Τη Δευτέρα, τα κέρδη της Goldman Sachs ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς οι αναδοχές, οι συμφωνίες και η διαπραγμάτευση ομολόγων ανέβασαν τα κέρδη ανά μετοχή στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, τα στελέχη του κλάδου εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εκκολαπτόμενη ανάκαμψη των συμφωνιών, παρά την ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ, τις ζωηρές μετοχές και τον καταιγισμό μεγάλων συμφωνιών.

Η Bank of America ανέλαβε επίσης μια επιβάρυνση 700 εκατ. δολαρίων στο υπό αναφορά τρίμηνο για την αναπλήρωση ενός κρατικού ταμείου ασφάλισης καταθέσεων, το οποίο άδειασε κατά 16 δισ. δολάρια για να καλύψει τους καταθέτες δύο τραπεζών που κατέρρευσαν το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: