Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις για τον 4ο κύκλο του egg

Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις για τον 4ο κύκλο του egg

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής επιχειρηματικών ιδεών για τον 4ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων για τον 4ο κύκλο του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg – enter•grow•go που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia.
Ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδήλωσαν 1.800 ομάδες νέων, ηλικίας 18 έως 44 ετών, εκ των οποίων οι 293 ομάδες υπέβαλαν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για ένταξη στο egg, καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Η διαδικασία αξιολόγησης, βάσει της οποίας θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες ομάδες, έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου. Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα εγκατασταθούν για έναν χρόνο στο πλήρως εξοπλισμένο κτίριο του egg και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Οι ιδέες που προτάθηκαν στο νέο κύκλο προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι αναδυόμενες τεχνολογίες & εφαρμογές Internet of Things (IoT), η βιοτεχνολογία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (FinTech), η πολιτιστική βιομηχανία, οι υπηρεσίες Υγείας, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων παραμένει αμείωτο και καταδεικνύει πως είναι πολλοί εκείνοι που επιμένουν να επενδύουν στη γνώση, το ταλέντο και τις ιδέες τους, αναζητώντας ευκαιρίες στη χώρα, παρά την πολυετή κρίση και την ύφεση της οικονομίας.

Για την Eurobank αποτελεί καθήκον η στήριξη, μέσω του egg, κάθε μιας προσπάθειας που μπορεί να συνθέσει το μέλλον της νεανικής επιχειρηματικότητας, προσδίδοντας, έτσι, προστιθέμενη αξία στην οικονομία και τη συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

Ο γενικός διευθυντής του Corallia Βασίλειος Μακιός, εξέφρασε την ικανοποίησή του που το egg κάθε χρόνο συγκεντρώνει πληθώρα φρέσκων και καινοτόμων ιδεών και τις βοηθάει να ανθίσουν και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση και συμμετοχή σε επίπεδο αιτήσεων και στον 4ο κύκλο του προγράμματος δείχνει τη «δίψα» της ελληνικής κοινωνίας για πρόοδο και ανάταση. Το πρόγραμμα egg θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων που τολμούν και «επιχειρούν, υπογράμμισε.