Ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο της SAP για τις ψηφιακές δεξιότητες

Ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο της SAP για τις ψηφιακές δεξιότητες
Photo:

Αθηναίοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις προγραμματισμού και δημιουργίας ιστοσελίδων από το μηδέν.

H SAP, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Social Hackers Academy και το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership, ολοκλήρωσε το πρώτο εργαστήριο WordPress Open Workshop (WoW).

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της SAP, όπου οι πολίτες που επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα πληροφορικής και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, όπως η δημιουργία ιστοσελίδων και ο προγραμματισμός. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία της SAP και των Social Hackers Academy. Είναι ένα πρόγραμμα 50 ωρών, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν από μηδενικό στάδιο και χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού και, μέχρι την ολοκλήρωσή του, να έχουν όλες τις γνώσεις, για να κατασκευάζουν ιστοσελίδες, μέσω της πλατφόρμας wordpress. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP, η οποία εναρμονίζεται με τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζει την ισότητα και την ποιοτική εκπαίδευση για όλους.