Ομόφυλα ζευγάρια: Το «ταμείο» στη ΝΔ μετά την ενημέρωση των βουλευτών και τα 2 «αγκάθια»

Ομόφυλα ζευγάρια: Το «ταμείο» στη ΝΔ μετά την ενημέρωση των βουλευτών και τα 2 «αγκάθια»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Ιανουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι είναι θετική είναι η αποτίμηση της διήμερης ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, το κόμμα βγήκε «ακόμα πιο ενωμένο» από την διαδικασία αυτή, «ακούστηκαν όλες οι απόψεις, οι τόνοι στην συζήτηση ήταν ήπιοι και κάποιοι βουλευτές πείστηκαν από όσα ειπώθηκαν και θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο».

Υπερτονίζεται, μάλιστα, ότι δυο εξ αυτών και συγκεκριμένα ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Τζίνα Οικονόμου παρότι αρχικά ήταν αρνητικοί δήλωσαν δημοσίως ότι θα υπερψηφίσουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο γκρουπ της Τρίτης συμμετείχαν 60 βουλευτές και κράτησε πάνω από 3 ώρες, ενώ όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη η ενημέρωση θα συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Σαμαράς και Βορίδης

Ωστόσο, «πονοκέφαλο» δημιουργούν στο Μαξίμου τα ηχηρά «όχι» σημαντικών στελεχών.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει δηλώσει ότι, όχι μόνο θα καταψηφίσει, αλλά θα τοποθετηθεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά και τον Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Επικρατείας δεν έδωσε «το παρών» στη συνάντηση, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποκλιμάκωση. Μάλιστα, φέρεται να καταλήγει στην αποχή, προκειμένου να μην έρθει σε πλήρη ρήξη με τον πρωθυπουργό..

Το σχετικό νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου να έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: