Ομολογιακά δάνεια 85 εκατ. από Pharmathen

Ομολογιακά δάνεια 85 εκατ. από Pharmathen
Η εταιρεία θα χορηγήσει επίσης ανέκκλητη και άνευ όρων εγγύηση πρώτης τάξης υπέρ των Bond Loan Finance Parties.

Στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ προχωρά, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η Pharmathen International. Σχετική απόφαση έλαβε την Τετάρτη η συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, για την έκδοση δύο κοινών εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων με ιδιωτική τοποθέτηση στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η εταιρεία θα χορηγήσει επίσης ανέκκλητη και άνευ όρων εγγύηση πρώτης τάξης υπέρ των Bond Loan Finance Parties, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρυσι η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen ABEE, που αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την Pharmathen International, εμφάνισε πωλήσεις 272,636 εκατ. ευρώ από 232,462 εκατ. ευρώ το 2021. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλε το γεγονός ότι πέρυσι ήταν η πρώτη χρήση εμπορικής δραστηριοποίησης της στις ΗΠΑ, με τις πωλήσεις στη συγκεκριμένη αγορά να αντιπροσωπεύουν το 6% των ενοποιημένων πωλήσεων του ομίλου.

Εν αντιθέσει με τις πωλήσεις τα EBITDA υποχώρησαν στα 52,503 εκατ. ευρώ, έναντι 63,259 εκατ. ευρώ του 2021, καθώς τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου Pharmathen αυξήθηκαν εξαιτίας των τιμών των πρώτων υλών, της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, του μισθολογικού κόστους αλλά και αλλαγών στο κεφάλαιο κίνησης. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 18,1 εκατ. ευρώ έναντι 40,9 εκατ. ευρώ του 2021. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών -σε αυτόν συνυπολογίζονται και τα μεγέθη της Pharmathen International που αποτελεί θυγατρική της Pharmathen ABEE- άγγιξε τα 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Pharmathen πωλήθηκε προ διετίας από την BC Partners στην Partners Group έναντι 1,6 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: