Ομπάμα: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται σαν σάκος του μποξ»

Ομπάμα: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται σαν σάκος του μποξ»

Επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ. Νέο διάγγελμα σήμερα το απόγευμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι το κλείσιμο κυβερνητικών υπηρεσιών θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Κογκρέσο να ξαναρχίσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν.

Σε επιστολή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Ενέργειας ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, σημειώνοντας: «Όλα αυτά τα κάνετε μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που, πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, σας έχει αντιμετωπίσει σαν να είστε σάκος του μποξ».

Διαβάστε ακόμη: Κατέβασε «ρολά» η κεντρική κυβέρνηση των ΗΠΑ

«Το κλείσιμο ήταν απολύτως αποσοβήσιμο. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», προσθέτει ο Ομπάμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό, περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται από σήμερα σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους διακόπτουν εν μέρει τη λειτουργία τους.

Διαβάστε ακόμη: Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο σημείο μηδέν 

Νέο διάγγελμα σήμερα από τον Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να εκφωνήσει ένα διάγγελμα στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου στις 12:25 σήμερα, τοπική ώρα (19:25, ώρα Ελλάδας), την πρώτη ημέρα της διακοπής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο