Ωριμάζουν οι συνθήκες για επιστροφή Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ωριμάζουν οι συνθήκες για επιστροφή Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

"Ανοιχτός" σε ένα προσκλητήριο δυνάμεων από τον αριστερό πόλο, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Χρήστος Δεμέτης

“Ανοιχτός σε ένα προσκλητήριο δυνάμεων από τον αριστερό πόλο” δήλωσε πως είναι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι SBC. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά πως αν υπάρξει μια ευρύτερη πρόσκληση, είναι θετικός προς την στήριξη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο και την κοινωνία.

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος θέλει “να επιτύχει αυτή η προοδευτική διακυβέρνηση μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και μία ευρύτερη συνθήκη, όπου θα υπάρχει το μνημόνιο”, αλλά ταυτόχρονα “θα μπορεί να ασκηθεί μία πολιτική που θα αμβλύνει τα δυσμενή στοιχεία του μνημονίου”.

“Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, το θέμα είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις να έχουν σαν στόχο την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη”, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης. “Να περιοριστούν οι ανισότητες μέσα στην κοινωνία”.

Σημείωσε δε, πως θέλει να επιτύχει αυτή η διακυβέρνηση καθώς “εξακολουθεί να υπάρχει το δεξιά και το αντι-δεξιά, εξακολουθεί να υπάρχει το προοδευτικό και το νεοφιλελεύθερο με διαχωριστικές γραμμές, άλλοτε εμφανείς και άλλοτε λιγότερο εμφανείς αλλά πάντα υπαρκτές, οι οποίες αυτές γραμμές, πληγώνουν την ίδια την κοινωνία”. Προέβλεψε ότι θα υπάρχει αναβίωση του διπολισμού με νέα χαρακτηριστικά, όπου από τη μια θα είναι ένα νεοφιλελεύθερο μπλοκ και από την άλλη το μπλοκ που θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Αυτός ο διπολισμός θα εξαφανίσει κάθε ενδιάμεσο πολιτικό σχήμα”, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. Ο ίδιος προσδιόρισε τη δική του παρουσία μέσα στην “προοδευτική διακυβέρνηση”.

 

Πηγή: news247.gr