Ορίστηκαν οι δύο εφέτες ανακριτές για τα Τέμπη

Ορίστηκαν οι δύο εφέτες ανακριτές για τα Τέμπη
Πυροσβέστες και διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι "η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα."

Ορίστηκαν οι δύο εφέτες ανακριτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν το ανακριτικό έργο για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών

Τακτικός ανακριτής εφέτης ανακριτής ορίστηκε ο Σωτήρης Μπακαΐμης και αναπληρώτρια η Σοφία Λυμπεριάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιλογή αυτής της ενέργειας προέκυψε από την ανάγκη να οριστούν έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί για τις ανακρίσεις σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα, καθώς η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και με πολύπλοκα στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν.

Σημειώνεται, ότι η σύγκλιση της Ολομέλειας έγινε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει τις ερευνες για το δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: