Οριστικό “μαχαίρι” στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το 2024

Οριστικό “μαχαίρι” στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το 2024
A picture taken on November 28, 2022, shows a pressure gauge on gas pipes at a GRTgaz compressor station, in Morelmaison, eastern France. - A compressor station is a facility which helps the transportation process of natural gas from one location to another. Natural gas, while being transported through a gas pipeline, needs to be constantly pressurized in certain distance intervals (around 200km). GRTgaz owns and operates the longest high-pressure natural gas transmission network in Europe (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Ενέργειας, η σύμβαση της Ουκρανίας με την Gazprom εκπνέει το 2024 και η ανανέωσή της φαίνεται απίθανη.

Μια από τις τελευταίες αρτηρίες μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη που έχουν απομείνει πιθανόν θα κλείσει στα τέλη του 2024, όταν εκπνεύσει προϋπάρχουσα σύμβαση της Ουκρανίας με την Gazprom, δηλώνει ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χερμάν Χαλουσένκο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι πιθανότητες το Κίεβο και η Μόσχα να ανανεώσουν αυτή την πενταετή σύμβαση για τη διέλευση ρωσικού αερίου από την ουκρανική επικράτεια, που είχε υπογραφτεί το 2019, είναι ελάχιστες, φέρεται να εξήγησε ο υπουργός στην εφημερίδα, αν και η ποσότητα που διέρχεται μέσω της Ουκρανίας αντιστοιχεί στο 5% των ευρωπαϊκών εισαγωγών αερίου συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: