Η «χρυσή» συμφωνία των 25 εκατ. δολαρίων του Μέσι με τη Σαουδική Αραβία έχει έναν απαράβατο όρο

Η «χρυσή» συμφωνία των 25 εκατ. δολαρίων του Μέσι με τη Σαουδική Αραβία έχει έναν απαράβατο όρο
epa10692967 Lionel Messi of Argentina reacts during the soccer friendly match between Argentina and Australia in Beijing, China, 15 June 2023. EPA/MARK CRISTINO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ύψους 25 εκατ. δολαρίων συμφωνία του Λιονέλ Μέσι με τη Σαουδική Αραβία για μερικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οικογενειακές διακοπές με όλα τα έξοδα πληρωμένα έχει έναν όρο.

Η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας θα πληρώσει το αστέρι του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι, πρωταθλητή Παγκοσμίου Κυπέλλου και επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας ως καλύτερος ποδοσφαιριστής, 25 εκατομμύρια δολάρια για να κάνει πολλά ταξίδια στο Βασίλειο και να δημοσιεύει στιγμιότυπα στο Instagram για μια περίοδο τριών ετών.

Αυτό προκύπτει με βάση μια σύμβαση μεταξύ του Μέσι και της τουριστικής αρχής της Σαουδικής Αραβίας που έγινε γνωστή στους New York Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιστεύει στη Σαουδική Αραβία και στο όραμα της Σαουδικής Αραβίας», είπε στους New York Times ο Ράικο Γκαρθία Καμπρέρα, ο οποίος μεσολάβησε στις συναντήσεις μεταξύ του μάνατζερ του Μέσι και των αξιωματούχων του Βασιλείου.

Ο Μέσι ξεκίνησε τη δουλειά του ως «πλασιέ» παροτρύνοντας τους οπαδούς του στο Instagram να «ανακαλύψουν» την Ερυθρά Θάλασσα της Σαουδικής Αραβίας – το οποίο του απέφερε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους Times.

Συνέχισε συνιστώντας να παρακολουθήσουν το εποχιακό φεστιβάλ της Τζέντα, να απολαύσουν μια αυθεντική αραβική εμπειρία ή να περιπλανηθούν στα σοκάκια της Ντιρίγια, γενέτειρας της δυναστείας των μοναρχών της Σαουδικής Αραβίας (και πατρίδας του Ουαχαμπισμού, μιας μορφής ακραίου Σαλαφιστικού Ισλάμ).

Εάν κάνει διακοπές για πέντε ή έξι ημέρες στη Σαουδική Αραβία με την οικογένειά του – με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τη χώρα – θα λάβει άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η λήψη του εξωπραγματικού χρηματικού ποσού για την προώθηση της Σαουδικής Αραβίας συνοδεύεται από όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μέσι δεν επιτρέπεται να αμαυρώσει τη φήμη της χώρας – ένας περιορισμός που πιθανότατα θα αποτρέψει τον Αργεντινό σταρ του αθλητισμού από το να μιλήσει για πολλά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία του Βασιλείου.

Η Σαουδική Αραβία είχε βάλει στο μάτι τον πλησιέστερο αντίπαλο του Μέσι, τον Πορτογάλο σταρ του ποδοσφαίρου, Κριστιάνο Ρονάλντο, για να παίξει για τον σύλλογο της Αλ Νασρ και πιο πρόσφατα έθεσε υπό τον έλεγχό της την Ένωση Επαγγελματιών Γκολφ.

Ωστόσο, ο Μέσι δεν υποστήριξε πλήρως τη χώρα ως προορισμό. Απέρριψε μια προσοδοφόρα προσφορά 400 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενταχθεί μαζί με τον Ρονάλντο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας και αντ’ αυτού αποφάσισε να υπογράψει στην Ίντερ Μαϊάμι στην Major League Soccer της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: