Πάμε για ένα… «παποτό»

Πάμε για ένα… «παποτό»

Η νέα μόδα που θέλει το ποτό να σερβίρεται σε παγωτό ξυλάκι!

Μετά το frozen yogurt, το cronut, το bubble tea και τα ποτά που βασίζονται στους νόμους της μοριακής φυσικής έρχεται το «παποτό».

Για προσπαθήστε να μαντέψετε. Σίγουρα το δεύτερο συνθετικό της λέξης αποκαλύπτει αμέσως πως πρόκειται για ποτό αλλά θα σας πούμε πως πέσατε έξω.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο ποτό. Το παποτό είναι μια διασταύρωση ποτού σε ξυλάκι παγωτού! Αποτελεί ένα συνδυασμό φρέσκων φρούτων και αλκοόλ σε ξυλάκι, που σερβίρεται είτε σε ποτήρι με παγάκια ή σε ποτήρι με κοκτέιλ. Συνιστά την καλύτερη επιλογή για εκείνους που θέλουν να νιώθουν μια μόνιμη δροσιά στο στόμα τους αλλά παράλληλα να έχουν τη γεύση του αγαπημένου τους ποτού, χωρίς να αναγκάζονται να το πιουν γρήγορα μη τυχόν και αλλοιωθεί η αρχική του γεύση καθώς περνάει η ώρα και λιώνει πάγος.

Αρκεί μια και μόνο δαγκωνιά για να νιώσεις στον ουρανίσκο το φρέσκο φρούτο να λιώνει στο στόμα και λίγο πριν την κατάποση, το αλκοόλ, το οποίο αν μη τι άλλο σε κάνει να βιώσεις στιγμιαία ένα «γαστριμαργικό σοκ».

Και αν έχει ήδη αρχίσει να τριβελίζει το μυαλό σας η ιδέα του πού θα το βρείτε, η απάντηση είναι πως σερβίρεται αποκλειστικά και μόνο στην ταράτσα του Bios. Υπεύθυνοι για αυτό το πρωτότυπο προϊόν είναι οι έμπειροι barmen του μαγαζιού, ένας Ταϊλανδός sous chef και τρεις Χαβανέζες που πολτοποιούν τα φρούτα με χέρια τους.

Κατά πολλούς θεωρείται η πιο φρέσκια και υγιεινή εκδοχή απεριτίφ. Μάνγκο, ανανάς, μπανάνα, φράουλα, μύρτιλα μαζί με αλκοόλ (βότκα, τζιν, ρούμι) δημιουργούν εκρηκτικούς συνδυασμούς. Daquiri, Bramble, Bloody Mary, Vodka, Margarita, Pina Colada και Mojito είναι οι εκδοχές στις οποίες μπορείς να το παραγγείλεις.

Αναμφίβολα αποτελεί τη νέα μόδα που έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στις καλοκαιρινές νυχτερινές αποδράσεις. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς λάτρεις του αλκοόλ υπάρχει και το παποτό κοκτέιλ! Ποια η διαφορά του; Έγκειται στο ότι το ξυλάκι με το αγαπημένο σου cocktail κάνει βουτιά μέσα στο ποτήρι με το ίδιο περιεχόμενο. Φαντάσου δηλαδή ένα μοχίτο σε ξυλάκι βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι μοχίτο.

Σημειώσατε πως πέρα από το Παπότο, που συνιστά μια πρόσφατη ανακάλυψη, η ταράτσα του BIOS  είναι γνωστή για την υπέροχη θέα της Αθήνας.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:

Τσάι με… φούσκες κατευθείαν από Ταϊβάν

Chillbox σε Παρίσι και Άμστερνταμ

Προτίμησε το παγωτό από τα…βακτήρια