Πάνω από 1 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση του Astir Palace

Πάνω από 1 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση του Astir Palace

Εξαιρετικά είναι τα μηνύματα για το ξενοδοχειακό συγκρότημα εντός του 2014. 

Μέχρι τον Νοέμβριο δέχεται κρατήσεις το Astir Palace και αυτό γιατί δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης που θα κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες θα κλείσει όλο το συγκρότημα ή μέρος αυτού.

Συγκεκριμένα το φθινόπωρο αναμένεται να μεταβιβαστεί στον προτιμητέο επενδυτή, τη Jermyn Street και τους Άραβες της AGC, το 100% της Αστήρ Παλλάς με τη συνολική αξία της συναλλαγής να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ.

Η συνολική επένδυση για την απόκτηση και την ανακαίνιση του Astir Palace εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δισ. δολ. συνολικά.

Όπως σημείωσε σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace, Πολυχρόνης Γριβέας, υπάρχουν ήδη περίπου 5.000 περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με το 2013 και η εκτίμηση είναι πως τα συνολικά έσοδα θα είναι αυξημένα κατά 12% σε σχέση με πέρσι. Το 2013 έκλεισε με τον κύκλο εργασιών στα 26,8 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2012, με τα EBITDA στο 1,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γριβέα, στο α’ τρίμηνο υπήρξε αύξηση των εσόδων κατά 22%, η οποία αποδίδεται στην αύξηση των συνεδρίων και των γκρουπ που αξιοποίησαν τις υποδομές του Astir Palace. Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, υπάρχει μία άνοδος των κρατήσεων από τις ΗΠΑ που συνδυάζεται με την ενίσχυση της αγοράς της κρουαζιέρας, ενώ κινητικότητα υπάρχει και από τη Ρωσία, απ’ όπου, μάλιστα, δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις. Ο κ. Γριβέας ανέφερε ότι υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον από την αραβική αγορά, ενώ στα πλάνα είναι η προσέλκυση κρατήσεων από την Κίνα.

Σημαντική είναι φέτος και η συμβολή των Ποσειδωνίων, τα έσοδα από τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Tα ελληνικά ξενοδοχεία με τις καλύτερες υπηρεσίες

Η άνοιξη των ελληνικών ξενοδοχείων

«Μυθική» επένδυση σε ελληνικό νησί!