Παπαδημητρίου: Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις

Παπαδημητρίου: Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις

Για τη θετική πορεία της οικονομίας και των εξαγωγών μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Η κυβέρνηση κατάφερε μετά από μια πρωτοφανώς χρονικά μεγάλη αστάθεια, να πείσει τους διεθνείς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες πως η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες σε πολλούς τομείς, που κανείς μέχρι τώρα δεν πίστευε»: αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην Real News ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει πως οι αριθμοί για την ελληνική οικονομία μιλούν μόνοι τους. «Φέτος έχουμε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων, κάτι που σαφώς είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του κλίματος στο εξωτερικό», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και κάνει ειδική αναφορά στη θετική πορεία των εξαγωγών και στη νέα άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs που καταγράφηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

«Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει όλα τα επενδυτικά σχέδια που παρουσιάζονται. Είμαστε απολύτως φιλικοί στις επενδύσεις και αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι μας. Το έχουν κατανοήσει καλά και όλοι οι επενδυτές που έρχονται για να μας συναντήσουν. Σίγουρα στον τομέα της βιομηχανίας πρόκειται να δούμε νέα επενδυτικά σχέδια να υλοποιούνται, κυρίως από εγχώριους επενδυτές που έχουν αποφασίσει να μην εγκαταλείψουν τη χώρα επιδεικνύοντας μια πατριωτική στάση, αλλά και επίσης από ξένους παράγοντες που βλέπουν ευκαιρίες εδώ», σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ