Παπανδρέου: «Έτσι παρέδωσα την εξουσία»

Παπανδρέου: «Έτσι παρέδωσα την εξουσία»

Στο τελευταίο στάδιο το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που θα «ταράξει» τα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου. 

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου επιμελούνται το βιβλίο του, η έκδοση του οποίου αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ήδη τον τελευταίο καιρό ο κ. Παπανδρέου έχει πυκνώσεις τις πολιτικές του παρεμβάσεις μέσω σχολείων και ανακοινώσεων του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου, ενώ η απόφαση του να μην παραβρεθεί στη συνδιάσκεψη για την «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη» προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στο βιβλίο αυτό που θα βρεθεί σε λίγο καιρό στα ράφια των βιβλιοπωλείων, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνθήκες, όπως ο ίδιος τις ονομάζει, κατά τις οποίες παρέδωσε την εξουσία και στην πολιτική κατάσταση που επικρατούσε τότε.

Παράλληλα, στο βιβλίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η δραματική Σύνοδος των Καννών και οι διάλογοί του με τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν, αν ο κ. Παπανδρέου θα αναφερθεί ονομαστικά και στις περιπτώσεις υπονόμευσής του, όπως τις χαρακτήριζε, όταν αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία.

Διαβάστε επίσης: Ρήξη κορυφής στο ΠΑΣΟΚ