Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ ερευνητικό έργο της Sunlight για τις μπαταρίες λιθίου

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ ερευνητικό έργο της Sunlight για τις μπαταρίες λιθίου
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, Αθήνα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. Στη συνέντευξη παρουσιάζονται τα τρία επικείμενα νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα: το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το νομοσχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112.970.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την ένταξη του ερευνητικού έργου με τίτλο «Ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα των μπαταριών λιθίου για τον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας» της εταιρείας «Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας Βιομηχανική και Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για την περίοδο 2021-2027.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112.970.000 ευρώ, με δημόσια δαπάνη ύψους 49.900.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» 2021-2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση, της οποίας η σχετική ένταξη υπεγράφη από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αφορά στην έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία (RDI) καθώς και την πρώτη βιομηχανική παραγωγή (FID) καινοτόμων συσσωρευτών λιθίου.

Αποτελεί μέρος του Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας Μπαταριών (EuBatIn), το οποίο στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών μιας ανταγωνιστικής, καινοτόμου και βιώσιμης αλυσίδας αξίας συσσωρευτών, από την εξόρυξη των πρώτων υλών έως την ανακύκλωση και τη διάθεσή τους, με έμφαση στη βιωσιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: