Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον- Το μήνυμα Τραμπ στον «φίλο» του

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλέον με τον Τζόνσον στο νοσοκομείο, υπάρχουν φόβοι ότι η Βρετανία θα πέσει σε ακυβερνησία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον, παρέμενε ακόμη στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, καθώς παρουσιάζει επίμονα συμπτώματα της μόλυνσης από τον κορονοϊό, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί, μολαταύτα η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαίωσε πως ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Τζόνσον. «Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο».

Ο βρετανός πρωθυπουργός, που τελούσε σε απομόνωση στη Ντάουνινγκ Στριτ αφότου διαγνώστηκε τον περασμένο μήνα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο χθες βράδυ, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό και ο γιατρός του πρότεινε να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

«Έπειτα από σύσταση του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε σε νοσοκομείο για εξετάσεις», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Τζόνσον χθες βράδυ.

Πρόκειται για «προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό που επιμένουν, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε», συνεχίζει το δελτίο Τύπου που διένειμε ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Την Παρασκευή, ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να τελεί σε απομόνωση, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε στο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ θα προεδρεύσει της σημερινής συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, είπε πηγή προσκείμενη στη βρετανική κυβέρνηση στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Είναι ικανός να παραμείνει στην εξουσία της Βρετανίας;

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως της οποίας ο ηγέτης διαγνώστηκε με τον ιό.

Ο Τζόνσον εθεάθη για τελευταία φορά την περασμένη Πέμπτη, όταν βγήκε στο κατώφλι του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να χειροκροτήσει, όπως και οι υπόλοιποι Βρετανοί, τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Το βράδυ της Παρασκευής, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter όπου έλεγε ότι εξακολουθούσε να έχει πυρετό, αλλά διαβεβαίωνε ότι είναι ικανός να παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας. Πλέον με τον πρωθυπουργό της στο νοσοκομείο, υπάρχουν φόβοι ότι η Βρετανία θα πέσει σε ακυβερνησία.

Ήδη η ανησυχία αυτή φαίνεται και στις αγορές αφού η βρετανική λίρα έπεσε κατά 0,26% σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ το πρωί της Δευτέρας.

Σε περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον είναι ανίκανος να παραμείνει στη διακυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, τότε αντικαταστάτης του έχει οριστεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Περαστικά από τον Τραμπ στον «φίλο» του Μπόρις- «Προσευχόμαστε για αυτόν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που εισήχθη σε νοσοκομείο χθες Κυριακή όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να περάσει τη νύχτα, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Σχετικά άρθρα