ΠΑΣΟΚ: Άνθρακες ο… υποβρύχιος θησαυρός

ΠΑΣΟΚ: Άνθρακες ο… υποβρύχιος θησαυρός

Το ΠΑΣΟΚ και ο φάκελος της υπόθεσης των υποβρυχίων που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Από χθες το πρωί όλη η προσοχή στο ΠΑΣΟΚ ήταν στραμμένη στον τρόπο που θα ενεργούσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σχετικά με τον φάκελο της υπόθεσης των υποβρυχίων που διαβιβάστηκε στη Βουλή και ήταν η αφορμή για την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κας Παπανδρεου οτι επρόκειτο για όνομα απαράδεκτη κίνηση που εγείρει πολιτικό ζήτημα.

Όταν αργά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η κα. Ευτέρπη Κουτζαμανη έπειτα απο εσωτερική έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως ούτε προκαταρκτική εξέταση έγινε ούτε αξιολόγηση επί της ουσίας, αλλά απλή διαβίβαση των πρακτικών της Βουλής πίσω στη Βουλή, στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση, τόσο για την ουσία της υπόθεσης, όσο και για το “φιάσκο” όπως έλεγαν για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύσει να καρπωθεί πολιτικά το θέμα.

Είχε προηγηθεί η πρόσκληση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για εξηγήσεις, τόσο στην Πόπη Παπανδρέου, όσο και στον Αντώνη Ελευθεριανο, για το περιεχόμενο του διαβιβαστικού τους εγγράφου προς τη Βουλή σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Διαβάστε ακόμη: Κυβέρνηση μέσα στην… κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, σχολίαζαν ότι ήταν επιβεβλημένη η άμεση αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, γιατί η αντιφατική και ατυχής διατύπωση του αρχικού διαβιβαστικού εγγράφου των αντεισαγγελέων Πρωτοδικών έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις μικροκομματικού χαρακτήρα, ενώ συνεργάτες του Ευαγγελου Βενιζέλο έλεγαν με νόημα «άνθρακες ο θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ακόμη φιάσκο. Ένα φτηνό διαδικαστικό τέχνασμα χωρίς περιεχόμενο».

Στο ίδιο πνεύμα και όσα έλεγαν στους δημοσιογράφους και κοινοβουλευτικές πηγές, ότι η δικογραφία δεν περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από τα πρακτικά της Ολομέλεια του Σώματος του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν και συζητήθηκε και απορρίφθηκε τελικά η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα την υπόθεση των υποβρυχίων.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι από την πλευρά του Αρείου Πάγου η διατύπωση του διαβιβαστικού εγγράφου, χαρακτηρίστηκε ως “κακή”, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να απαλειφθεί η έκφραση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, πολύ περισσότερο, μάλιστα, αφού δεν πραγματοποιήθηκε.

Όπως διευκρινιζόταν πάντως, οι Εισαγγελείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διενεργήσουν έρευνα, εφόσον διαπιστώσουν την εμπλοκή πολιτικού προσώπου.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις και την τροπή που πήρε η όλη υπόθεση, κύκλοι της Χαριλαου Τρικουπη έλεγαν πως το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν…

Πηγή: news247.gr