Η παταγώδης αποτυχία του Amazon Fire Phone

Η παταγώδης αποτυχία του Amazon Fire Phone

Έχοντας πουλήσει μόλις λίγες δεκάδες χιλιάδες συσκευές, οδεύει ολοταχώς στο να περάσει στην ιστορία.

Και κάπως έτσι έφτασε το καμάρι της Amazon να χαρίζεται. Από 199 δολάρια που πωλούνταν -με συμβόλαιο- τον Ιούλιο, σήμερα το παίρνει κανείς με ένα δολάριο. Εκατό σεντς από το τζάμπα. Μόνο που κανείς δεν το παίρνει πια και οι αποθήκες της είναι γεμάτες από κουτιά που μαζεύουν σκόνη…

Το κινητό που παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες και με σκοπό να οδηγήσει δεκάδες εκατομμύρια πελάτες στο ταμείο της Amazon αγοράζοντας προϊόντα, δεν συγκίνησε σχεδόν κανέναν. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία πωλήσεων, αλλά από τα οικονομικά της στοιχεία για το Q3 φάνηκε πως έχει απούλητες συσκευές αξίας 83 εκατ. δολαρίων, ενώ έξοδα και ζημιές σχετικές με το project ξεπερνούν τα 170 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές και εταιρείες που μετρούν στοιχεία traffic, η συσκευή δεν πρέπει να έχει πουλήσει πάνω από 40.000 κομμάτια, ενώ σύμφωνα με την Consumer Intelligence Research Partners η παρουσία του στην αγορά των smartphones είναι μηδενική.

Το συγκεκριμένο smartphone ήταν από την αρχή υπερτιμημένο. Μια «πετσοκομμένη» εκδοχή του Android με προεγκατεστημένα τα εργαλεία της Amazon δεν ήταν δυνατόν να προσελκύσει χρήστες που έχουν ήδη συνηθίσει σε πανίσχυρα smartphones χωρίς περιορισμούς. Ειδικά όταν τους ζητάς 200 δολάρια για να πάρουν ένα «όχημα» που θα τους πηγαίνει μόνο στο μαγαζί σου.

Ακόμα και στο ίδιο το site της Amazon, το Fire Phone έχει αξιολόγηση μόλις δύο στα πέντε αστέρια από 3.000 κατόχους και reviewers.