Παύλος Μαρινάκης: Η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παύλος Μαρινάκης: Η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά».

«Αυτονόητο και προφανές ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους, περιμένουμε να δούμε τις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης και από εκεί και πέρα θα σχολιάσουμε». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και τη συντριπτική επικράτηση του VMRO-DPMNE, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία τότε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε την πιο συνεπή και απολύτως ορθά διατυπωμένη στάση. Είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας κάνοντας χρήση των κοινοβουλευτικών εργαλείων που είχαμε στη διάθεσή μας. Όμως -όπως είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός- από τη στιγμή που αυτό θα ψηφιζόταν, θα αποτελούσε μια δέσμευση του κράτους που θα ακολουθεί τις επόμενες κυβερνήσεις. Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: