Το παιχνίδι κυριαρχίας της Nike στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Το παιχνίδι κυριαρχίας της Nike στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Nike ισχυρίζεται ότι περισσότεροι παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο φορούν τον εξοπλισμό της από όλες τις άλλες μάρκες μαζί. 

του Φιλ Ουάμπα

Μπορεί η Γερμανία να νίκησε τις ΗΠΑ στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο την Πέμπτη, αλλά η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών Nike λέει ότι νικάει την γερμανική αντίπαλο Adidas και άλλες εταιρείες στα καταστήματα, χάρη στο τουρνουά.

Η Nike ανέφερε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις των προϊόντων της αυξήθηκαν κατά 13% το τελευταίο τρίμηνο, με μια αύξηση 18% στην Ευρώπη, όπου η εταιρεία Beaverton, κερδίζει το μερίδιο αγοράς του μικρότερου ανταγωνιστή της.

Η Nike πλέον απειλεί τη θέση της Adidas ως του μεγαλύτερου πωλητή στον κόσμο για εξοπλισμό ποδοσφαίρου (Η Nike είχε το 14,1% της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών ειδών / υποδημάτων σε σύγκριση με το 9% για την Adidas, σύμφωνα με το Euromonitor.)

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Reuters, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas Χέρμπερτ Χάινερ δήλωσε ότι η εταιρεία του θα επιτύχει το στόχο των 2,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις εξοπλισμού ποδοσφαίρου το 2014 με τη βοήθεια των εμφανίσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο των παικτών που επιχορηγεί, διατηρώντας την ηγετική της θέση έναντι των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Nike 2.

Αλλά τα στελέχη της Nike ανέφεραν στους επενδυτές ότι τα αθλητικά είδη ποδοσφαίρου της εταιρείας δεσπόζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρέχοντας προβολή που θα ωθήσει τις μελλοντικές πωλήσεις και θα μικρύνει τη διαφορά  με την Adidas.

Ο πρόεδρος εμπορικός σήματος της Nike Τρέβορ Έντουαρντς ισχυρίστηκε σε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη ότι υπάρχουν περισσότεροι παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φορούν τον εξοπλισμό της εταιρείας από όλες τις άλλες μάρκες σε συνδυασμό. Επιπλέον, είπε, το ένα τρίτο των παικτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου παίζουν στο γήπεδο φορώντας τα ποδοσφαιρικά υποδήματα της γραμμής Magista ή Mercurial Superfly της εταιρείας.

«Τα αξεσουάρ ποδοσφαίρου της Nike φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στα διαδικτυακά καταστήματά μας και τα καταστήματα χονδρικής», δήλωσε ο Έντουαρντς. «Η ανταπόκριση των παικτών στα ποδοσφαιρικά υποδήματα ήταν τεράστια».

Η Nike ανέφερε ότι τα «συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παραγγελιών», ενός δείκτη που παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, του συνόλου των εμπορευμάτων με παράδοση μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου, αυξήθηκαν 11%, υποδεικνύοντας ότι η δυναμική του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά.

Πέρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπήρχαν πολλές καλές ειδήσεις ​​για τη Nike – οι πωλήσεις στα καταστήματά της κατά τους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαΐου αυξήθηκαν κατά 22%, σε σύγκριση με αύξηση κατά 8% στις πωλήσεις χονδρικής, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της να δημιουργήσει περισσότερα δικά της καταστήματα αποδίδει καρπούς.

Και μετά από πολλά χρόνια προβλημάτων στην Κίνα, όπου άνοιξαν καταστήματα σε λάθος μέρη και συχνά υπήρχαν ελλείψεις προϊόντων, οι πωλήσεις φαίνονται να αυξάνονται με διψήφια ποσοστά σε τακτική βάση.

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο: Το «τελευταίο παιχνίδι» της Nike

Η Nike ενισχύει τη συνεργασία της με την Apple

Nike: Όταν η διαφήμιση πλησιάζει τον κινηματογράφο