Οι… πεντακόσιες εκατομμύρια αποχρώσεις του γκρι

Οι… πεντακόσιες εκατομμύρια αποχρώσεις του γκρι

Πλησιάζουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις για την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς.

Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» βρίσκονται ένα βήμα από το όριο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις. Μέχρι στιγμής, η πιο προσοδοφόρα ταινία κατηγορίας «R» (Απαραίτητη γονική συναίνεση) των Universal Studio έχει σημειώσει έσοδα ύψους 486 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό σημαίνει πως η ταινία έχει καταφέρει να αποδώσει 12 φορές τον αρχικό της προϋπολογισμό, που ήταν 40 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση του box office για τρίτη συνεχή εβδομάδα, και αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Από το σύνολο των παγκόσμιων εισπράξεων, τα 147,8 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από την Αμερική, ενώ τα 338,4 από όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Η προηγούμενη εμπορική επιτυχία των Universal Studio κατηγορίας R ήταν το Ted, το οποίο είχε καταφέρει να συγκεντρώσει διεθνείς εισπράξεις ύψους 332,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών , τα μεγαλύτερα έσοδα σημειώθηκαν μέχρι τώρα στη Βρετανία, όπου οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» συγκέντρωσαν εισπράξεις 46,9 εκατομμυρίων δολαρίων.