Περισσότεροι από ένα εκατ. επιβάτες στο Αεροδρόμιο Αθηνών τον Μάρτιο

Περισσότεροι από ένα εκατ. επιβάτες στο Αεροδρόμιο Αθηνών τον Μάρτιο

Για πρώτη φορά μετά το 2010, η κίνηση ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο επιβάτες.

Αύξηση 24,5% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο Αθηνών τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας παράλληλα αύξηση 36% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης αύξηση της τάξης του 29%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου πλησίασε τα 3 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 25,7%. Την ίδια ώρα, η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε πολύ υψηλή αύξηση η οποία ανήλθε στο 36,9%.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους αυτές έφτασαν τις 31.691, παρουσιάζοντας αύξηση 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Η άνοδος οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων. Τέλος, τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, κατά 15,1% και 18,6% αντίστοιχα.