Περισσότερο Wi-Fi φέρνουν smartphones και tablets

Περισσότερο Wi-Fi φέρνουν smartphones και tablets

Τη διάθεση επιπλέον ραδιοφάσματος για την κάλυψη της ζήτησης συνιστά η Ευρ. Επιτροπή.

Mεγάλο ενδιαφέρον για τη χρήση του ασύρματου διαδικτύου (Wi-Fi) φαίνεται ότι υπάρχει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επισημαίνει νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων smartphones και tablets δείχνει πως η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και η Κομισιόν συνιστά τη διάθεση επιπλέον ραδιοφάσματος σε ολόκληρη την ΕΕ για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης.

Το Viber κοιτά στα μάτια το Skype

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλει στη διάδοση της χρήσης του Wi-Fi μέσω και της επιβολής πιο ευέλικτων κανονιστικών ρυθμίσεων.

Το 2012, το 71% του συνόλου της ασύρματης μετάδοσης δεδομένων στην ΕΕ έγινε μέσω smartphones και tablets που χρησιμοποιούν Wi-Fi και το ποσοστό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 78% έως το 2016.

Η εξάπλωση του Wi-Fi αναμένεται ότι θα παρέχει οφέλη στους χρήστες και σε επίπεδο τιμών, ενώ θα αντιμετωπισθεί η συμφόρηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G/4G. Ακόμα, θα επεκταθεί η κάλυψη του δικτύου σε δυσπρόσιτους τόπους και στο εσωτερικό μεγάλων κτιρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ