Η τεχνητή νοημοσύνη «γοητεύει» και τις τράπεζες της Wall Street

Η τεχνητή νοημοσύνη «γοητεύει» και τις τράπεζες της Wall Street
The New York Stock Exchange is the largest stock exchange in the world. By metonymy, it is often called Wall Street. NYC, Manhattan, USA, May 7, 2022. (avec Fearless Girl (statue) sculpture en bronze representant une jeune fille rebelle creee par Kristen Visbal.) Le New York Stock Exchange est la plus grande des bourses mondiales. Par metonymie, on l appelle souvent Wall Street. NYC, Manhattan, USA, 7 Mai 2022. (Photo by Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η αύξηση της παραγωγικότητας και η μείωση του κόστους, αποτελούν βασικούς στόχους.

Οι τράπεζες της Wall Street επιδιώκουν να επιταχύνουν τις λειτουργίες και να μειώσουν το κόστος με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη σύνταξη αξιολογήσεων απόδοσης, μεταξύ άλλων εργασιών, δήλωσε ένα αφεντικό της Workday σε συνέντευξή του στο Bloomberg στο συνέδριό του στη Βαρκελώνη.

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Workday, Carl Eschenbach, δήλωσε ότι οι τράπεζες της Wall Street επιθυμούν να αποκτήσουν κάποια από τα νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της, σύμφωνα με το Insider.

Η Workday, μια εταιρεία λογισμικού που παρέχει εργαλεία, που βοηθούν τις εταιρείες να διαχειρίζονται το εργατικό δυναμικό τους, λάνσαρε τον Σεπτέμβριο μια σειρά προϊόντων που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην εργασία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας περιγραφών θέσεων εργασίας σε λίγα λεπτά αντί για ώρες, καθώς και της ταχύτερης παραγωγής αξιολογήσεων απόδοσης. Τα προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμα τους επόμενους μήνες.

«Έχετε 100 υπαλλήλους και χρειάζονται επτά ώρες για να γράψετε μια περιγραφή εργασίας, άρα 700 ώρες», δήλωσε ο Eschenbach στο συνέδριο. «Τώρα χρειάζονται δύο λεπτά. Μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς, μόλις τα γλιτώσατε όλα αυτά. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα κέρδος παραγωγικότητας. Υπάρχει μετρήσιμος αντίκτυπος που μπορείτε να έχετε μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξήγησε ότι τα εργαλεία αυτά εντάσσονται στα σχέδια των εταιρειών να καταστήσουν τις διαδικασίες τους πιο αποτελεσματικές και να μειώσουν το κόστος, για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να προσλάβουν τόσους πολλούς ανθρώπους ή να έχουν τόσο προσωπικό όσο σήμερα.

«Δεν θα χρειαστείτε τόσους ανθρώπους αν ορισμένα κομμάτια του κώδικά σας μπορούν να γραφτούν κατά 80% από την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Eschenbach. «Η υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης είναι να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας. Εάν έχετε κέρδη παραγωγικότητας από το υπάρχον εργατικό δυναμικό σας, θα χρειαστείτε λιγότερους εργαζόμενους».

Ορισμένες τράπεζες της Wall Street είναι αισιόδοξες για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την παραγωγικότητα μετά την έναρξη της λειτουργίας του ChatGPT της OpenAI τον Νοέμβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: