Οι πυτζάμες που σε κάνουν να νιώθεις σούπερ ήρωας!

Οι πυτζάμες που σε κάνουν να νιώθεις σούπερ ήρωας!

Η Μάρθα Ρούσου κάνει τον ύπνο των παιδιών να μοιάζει με παραμύθι.

Άλλη μια κουραστική μέρα πέρασε και φτάνει η ώρα που πρέπει να βάλεις τα παιδιά σου για ύπνο. Έλα όμως που εκείνα έχουν πολύ περισσότερη ενέργεια από σένα και αντιστέκονται στη θέαση της πιτζάμας, η οποία τους δείχνει το δρόμο για το κρεβάτι! Έχεις δύο επιλογές ή να φωνάξεις ή να προσποιηθείς ότι πρόκειται για κάποιου είδους παιχνίδι και μάλλον θα προτιμήσεις το δεύτερο με κίνδυνο να αποκοιμηθείς ο ίδιος.

Μια ελληνική εταιρεία ονόματι Lamajama, παρουσίασε πριν από λίγο καιρό μια εναλλακτική πρόταση στην ελληνική αγορά δίνοντας μια άλλη διάσταση στο γαλλικής προελεύσεως ένδυμα. Φρόντισε ώστε η πιτζάμα να γίνει το αγαπημένο αξεσουάρ των μικρών παιδιών αφού τα προϊόντα της δεν θυμίζουν σε τίποτα τις κλασσικές πιτζάμες. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα ρούχα που μοιάζουν περισσότερο με αποκριάτικες στολές, ραμμένα σε έντονα χρώματα, ακριβώς όπως αρέσουν στα παιδιά.

Η Μάρθα Ρούσου έπειτα από 20 χρόνια απουσίας στο εξωτερικό επέστρεψε πριν από ένα χρόνο στην Ελλάδα, από τη Βραζιλία όπου και διέμενε τα τελευταία δέκα χρόνια. «Ήρθαμε τον περασμένο Ιανουάριο και ανοίξαμε μαζί με τον σύζυγό μου ένα μαγαζί στο οποίο πουλούσαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά και είχαμε πολλές ιδέες πάνω στο κομμάτι αυτό. Πράγματι, η κρίση στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία της Lamajama, η οποία αποτελεί ένα ελληνικό start up», αναφέρει η Μάρθα στο FortuneGreece.com.

Οι δύο κόρες της Μάρθας ήταν όμως στην πραγματικότητα η αιτία για τη δημιουργία μιας πιτζάμας που θα είχε τα χαρακτηριστικά αποκριάτικης στολής. «Στις μικρές άρεσε πολύ να φοράνε στολές, ωστόσο, είναι ένα είδος ρούχου όχι και τόσο εύχρηστο. Τα υφάσματα με τούλια ήταν αρκετά σκληρά για το παιδικό δέρμα και ιδιαίτερα ανθυγιεινά. Έπειτα δεν μπορούσαν εύκολα να μπουν στο πλυντήριο. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε τις πυτζάμες Lamajama από 100% ελληνικά υφάσματα, χωρίς χημικά, και με παραγωγή στην Ελλάδα».

Με ίδια κεφάλαια και με προσωπική εργασία ενάμιση χρόνου για το σχεδιασμό και το στήσιμο της εταιρείας, τα πιτζαμάκια Lamajama έχουν τοποθετηθεί, από τον Μάρτιο, σε πέντε καταστήματα σε Γλυφάδα, Αντίπαρο και Κρήτη, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Οι τιμές ξεκινούν από €34,90 και φτάνουν μέχρι και τα €43,90.

Με μόλις έξι μήνες παρουσίας στην αγορά η παραγωγή αγγίζει τις 500 παιδικές πιτζάμες το μήνα. Οι στολές-πιτζάμες υπερηρώων, πειρατών, νεράιδων και ζώων με σχέδια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι είναι φτιαγμένες από 100 % βαμβάκι καθώς και υποαλλεργικά και οικολογικά υλικά και αποτελούν την ιδανική επιλογή πιτζάμας για τον βραδινό παιδικό ύπνο. Ποιο παιδί δεν αγαπά τους σούπερ ήρωες και δεν ονειρεύεται μια μέρα να γίνει σαν και αυτούς; Είναι επομένως η κατάλληλη αφορμή για να πείσετε τα ανήσυχα πλασματάκια να φορέσουν την πιτζάμα τους και να πάνε για ύπνο με άλλη διάθεση.

Επιπρόσθετα, η δεκαετής εμπειρία της Μάρθας στον παιδαγωγικό κλάδο συνέβαλε στο σχεδιασμό ενδυμάτων κατάλληλων να εξελίξουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών και να αναπτύξουν την φαντασία τους. Μπορούν να φορεθούν  τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο και στο παιχνίδι! «Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, υποδύονται ρόλους και μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα. Κάποιες από τις πιτζάμες φωσφορίζουν και βοηθούν πολύ τα μικρά παιδιά που φοβούνται να κοιμηθούν στο σκοτάδι».

Διατίθενται σε διάφορα σχέδια για να καλύψουν το γούστο κάθε παιδιού και συνοδεύονται από ασορτί λεπτομέρειες όπως κάπες κορώνες, γάντια, μπαντάνες και άλλα αξεσουάρ! Επί της ουσίας πηγή έμπνευσης για τις παιδικές πιτζάμες και τα νυχτικά αποτελούν οι χαρακτήρες από τα αγαπημένα παιδικά παραμύθια με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Αυτό το διάστημα η εταιρεία δουλεύει την χειμερινή κολεξιόν και «τρέχει» παράλληλα την τοποθέτηση των ενδυμάτων στα νησιά αλλά και στις μπουτίκ ξενοδοχείων πέντε αστέρων που δουλεύουν κυρίως με οικογένειες.

Διαβάστε ακόμη:

Χρώματα, LED και μυρωδιές στα ρούχα του μέλλοντος

Τα ρούχα που αγαπούν την Ελλάδα

Ρούχα που μας κάνουν… αόρατους!