Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός έπειτα από παρακολούθηση, σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο ίδιος δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

O Ξηρός είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν επέστρεψε ποτέ.

O Χρ.Ξηρός συνελήφθη στην Ανάβυσσο και αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αντιτρομοκρατική. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό σε σπίτι στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου. Η μονοκατοικία στην Ανάβυσσο ήταν ενοικιασμένη εδώ και δύο περίπου μήνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξηρός είχε εντοπιστεί και βρισκόταν υπό παρακολούθηση για περισσότερους από τρεις μήνες.

Σήμερα η αστυνομία του είχε στήσει ενέδρα και τον συνέλαβε δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά του και το μούσι του, αν και οπλοφορούσε δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Η φωτογραφία δόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στη δημοσιότητα.

 

Δηλώσεις Β.Κικίλια και Δ. Τσακνάκη για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα, δήλωσε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα – πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χ. Ξηρού.

Πως είχε δραπετεύσει
Ο Χριστόδουλος Ξηρός κηρύχθηκε δραπέτης στις 7 Ιανουαρίου 2014, αφού δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά από 7ήμερη άδεια από τον Κορυδαλλό, η οποία ήταν η έβδομη άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές από τον Δεκέμβριο του 2012.

Από τις 5 Ιανουαρίου είχε χαθεί από το σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική και όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικπων, έφτασε στην Αθήνα με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανιψιός του. Κατέβηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και από τότε εξαφανίστηκε.

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του, φορώντας ένα κόκκινο φούτερ και με φόντο φωτογραφίες το Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη, του Τσε Γκεβάρα, και του Άρη Βελουχιώτη.

Δείτε το βίντεο: