PMI: Επιστημονική έρευνα για το νέο προϊόν IQOS

PMI: Επιστημονική έρευνα για το νέο προϊόν IQOS
Photo:

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ειδικού ελέγχου για το Ηλεκτρονικά Θερμαινόμενο Προϊόν Καπνού.

 

Η Philip Morris International Inc. (PMI) δημοσίευσε την τελευταία της Επιστημονική Ενημέρωση για τα προϊόντα που δεν παράγουν καπνό τσιγάρου, μια τακτική δημοσίευση σχετικά με τις ερευνητικές της προσπάθειες για την ανάπτυξη και την αξιολόγηση μιας σειράς προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, εναλλακτικών των τσιγάρων.

Η παρούσα έκδοση της Επιστημονικής Ενημέρωσης εστιάζει στο πρόγραμμα επιστημονικής αξιολόγησης της ΡΜΙ, καθώς εφαρμόζεται στο Ηλεκτρονικά Θερμαινόμενο Προϊόν Καπνού (EHTP), το οποίο αναφέρεται στη βιβλιογραφία ως το σύστημα θέρμανσης καπνού. Η ΡΜΙ θέσπισε το πρόγραμμα αξιολόγησης πολλαπλών σταδίων εφαρμόζοντας διεθνώς αποδεκτά επιστημονικά και ποιοτικά πρότυπα βασιζόμενα στις ίδιες αρχές με το σχέδιο κατευθυντήριων οδηγιών της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) του 2012. Το κύριο άρθρο περιγράφει κάθε στάδιο του προγράμματος αξιολόγησης και συνοψίζει βασικά αποτελέσματα υποστηρικτικών δεδομένων. Περιλαμβάνεται μια επισκόπηση των περισσότερων από 30 μελετών που σχετίζονται με τα Ηλεκτρονικά Θερμαινόμενα Προϊόντα Καπνού. Η PMI υπέβαλε τα εν λόγω αποδεικτικά στοιχεία στην FDA υπό μορφή αίτησης για προϊόν καπνού τροποποιημένου κινδύνου (MRTP).

Ο καθηγητής Manuel Peitsch, Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής της PMI, εξηγεί: «Αναπτύξαμε ένα παγκοσμίου κλάσης πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης, προκειμένου να αξιολογήσουμε επιστημονικά τη δυνατότητα μείωσης του κινδύνου που έχουν τα προϊόντα που δεν παράγουν καπνό τσιγάρου. Σε κάθε στάδιο της αξιολόγησης των EHTP, παρατηρήσαμε σημαντική μείωση της έκθεσης σε μια σειρά επιβλαβών χημικών ουσιών και του πιθανού κινδύνου, σε σύγκριση με τα τσιγάρα. Καθώς το πρόγραμμά μας διέπεται από διαφάνεια, θέτουμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας στη διάθεση τρίτων, προς έλεγχο.»

Πέραν του περιεχομένου που σχετίζεται με τα προϊόντα καπνού τροποποιημένου κινδύνου (MRTP), η Επιστημονική Ενημέρωση παρέχει επισκόπηση της μέχρι σήμερα αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων που δεν παράγουν καπνό τσιγάρου. Η δημοσίευση καλύπτει επίσης βασικές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Αποτελεί ένα σημαντικό συμπλήρωμα στις διαρκείς προσπάθειες της PMI για τη διάδοση των πιο πρόσφατων επιστημονικών της γνώσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται ένας αποκλειστικός ιστότοπος (PMI Science).

Η εκτεταμένη έρευνα και το πρόγραμμα αξιολόγησης της PMI εμπνέεται από τις σαφώς αναγνωρισμένες πρακτικές της φαρμακευτικής βιομηχανίας και συνάδει με τις οδηγίες της FDA των ΗΠΑ για τα προϊόντα καπνού τροποποιημένου κινδύνου (MRTP). Στην εταιρεία απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 400 επιστήμονες, μηχανικοί και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου επιπέδου που διενεργούν ενδελεχείς έρευνες, οι οποίες περιλαμβάνουν εργαστηριακές και κλινικές μελέτες, καθώς και πρωτοποριακές μελέτες τοξικολογίας συστημάτων. Το πρόγραμμα αξιολόγησης περιλαμβάνει και μελέτες σχετικά με την πραγματική χρήση του προϊόντος και την ορθή κατανόηση των μηνυμάτων που αφορούν το προϊόν, καθώς και έρευνα μετά τη διάθεση στην αγορά.