Ποια ευρωπαϊκή χώρα καταργεί το πρόγραμμα Golden Visa

Ποια ευρωπαϊκή χώρα καταργεί το πρόγραμμα Golden Visa
Photo: pixabay.com
Η Κομισιόν έχει ζητήσει εδώ και καιρό τον τερματισμό όλων αυτών των προγραμμάτων, επικαλούμενη κινδύνους για την ασφάλεια.

Η Ισπανία θα καταργήσει το πρόγραμμα της Golden Visa, δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε ως σήμερα δικαίωμα μόνιμης διαμονής στη χώρα για αλλοδαπούς οι οποίοι πραγματοποιούσαν μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα στη χώρα.

Ο τερματισμός του προγράμματος θα συμβάλει στο να καταστεί η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία «δικαίωμα αντί για κερδοσκοπική επιχείρηση», δήλωσε ο Σάντσεθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα, 94 από τις 100 τέτοιες θεωρήσεις συνδέονται με επενδύσεις σε ακίνητα… σε μεγάλες πόλεις που αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα πιεσμένη αγορά και όπου είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για όσους ήδη ζουν, εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους εκεί», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την κατάργηση του καθεστώτος στο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, αφού μελετήσει έκθεση που υπέβαλε το υπουργείο Στέγασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει εδώ και καιρό τον τερματισμό όλων αυτών των προγραμμάτων, επικαλούμενη κινδύνους για την ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ