Ποια χώρα σκέφτεται ακόμα και την απαγόρευση των social media για τους ανήλικους;

Ποια χώρα σκέφτεται ακόμα και την απαγόρευση των social media για τους ανήλικους;
Messenger, Facebook, Instagram and WhatsApp displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 6, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Για περιορισμό της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών απαγορεύσεων.

Το ενδεχόμενο σημαντικού περιορισμού ή ακόμα και απαγόρευσης της πρόσβασης των ανηλίκων στα social media εξετάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας, , μετά τη θέσπιση νέων νόμων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με επίκεντρο τα παιδιά και την απομάκρυνση του παράνομου περιεχομένου.

Ο νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο, απαιτεί από πλατφόρμες όπως το Instagram της Meta και το YouTube της Alphabet να ενισχύσουν τους ελέγχους γύρω από το παράνομο περιεχόμενο και τα μέτρα ελέγχου της ηλικίας.

Σημαντικές πλατφόρμες, όπως το Instagram, το YouTube και το Snapchat, απαιτούν από τους χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Μια έκθεση του Bloomberg ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση μελετά τον περιορισμό της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών απαγορεύσεων.

Ο υπουργός Επιστημών, Άντριου Γκρίφιθ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε πάντα να βρει μια ισορροπία μεταξύ των σημαντικών ελευθεριών και του ελέγχου των γονέων.

«Εάν υπάρξει διαβούλευση κάποια στιγμή στο μέλλον, και όπως είπα αυτό είναι εικασία αυτή τη στιγμή, το να εξετάσουμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους ανηλίκους σε αντίθεση με την ελευθερία του διαδικτύου για τους ενήλικες είναι πάντα κάτι που μια λογική κυβέρνηση νομίζω ότι θα εξέταζε», δήλωσε στο Times Radio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com