Ποιοι είναι οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί για το 2024

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί για το 2024
Balos Beach, the incredible lagoon, with the pool like turquoise exotic and tropical water of the Mediterranean sea is located in Chania region in Crete Island. Balos is one of the most visited beaches in Crete and popular for visitors around the world. Crystal clear water, the lagoon, rocky steep mountains, a beach bar providing umbrellas and shadow with beverages and a pirate island are located at the same region that is accessible by a 20 min trek or boat. Greece is trying to boost its tourism and give privileges to vaccinated against Covid-19 Coronavirus pandemic international tourists and locals, as the country is heavily depended from the tourism industry. In July 2021 Greece is considering to bring back safety measures against the spread of the Delta Variant Mutation of the virus as there is a spike in cases. Balos, Chania, Greece on June 13, 2021 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τι αποκαλύπτει η νέα έρευνα της Expedia για τα ταξιδιωτικές τάσεις

Σε πόλεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού στρέφονται οι τουρίστες, ενώ στο bucket list των προς επίσκεψη προορισμών μπαίνει το Παρίσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην πόλη του φωτός.

Στη δεύτερη περίπτωση οι ταξιδιώτες θα συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού, εκτός από την εξερεύνηση της εν λόγω ιστορικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Expedia για το δ’ τρίμηνο του 2023, παρατηρήθηκε ότι οι ταξιδιώτες αρχίζουν να γίνονται προνοητικοί και να κλείνουν αρκετά νωρίτερα τα ταξίδια τους. Εξετάζοντας τα τριμηνιαία μοτίβα αναζήτησης, το “παράθυρο” 180+ ημερών σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση σε τριμηνιαία βάση – πάνω από 15% παγκοσμίως και σχεδόν 20% για τις εγχώριες αναζητήσεις – καθώς οι ταξιδιώτες άρχισαν να σχεδιάζουν ταξίδια στα μέσα του έτους. Αυτή η αύξηση στον χρονικό ορίζοντα αναζήτησης 180+ ημερών οδήγησε σε άνοδο άνω του 70% στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθώς επίσης και σε αύξηση της τάξης του 10% στη Βόρεια Αμερική.

Οι συναυλίες γίνονται αφορμή για ταξίδι

Έχοντας αφήσει πίσω τις φοβίες που προξένησε ο covid ως προς την αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων, ο κόσμος εκφράζει την επιθυμία να συμμετέχει σε συναυλίες και μάλιστα δεν διστάζει να ταξιδέψει ακόμη και εκτός των εθνικών του συνόρων για να δει από κοντά τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Οι περιοδείες που πραγματοποιούν παγκόσμιου βεληνεκούς τραγουδιστές, συνιστούν καλή αφορμή για ταξίδι.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι o τουρισμός συναυλιών “ανέβηκε επίπεδο”. Η Expedia Group προβλέπει έναν “τουρισμό περιοδειών” το 2024, ορμώμενη από το ότι σχεδόν το 70% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν ισχυρίζονται ότι είναι πιο πιθανό από ποτέ να ταξιδέψουν για μια συναυλία έξω από την πόλη τους.

Η Ασία μπαίνει ξανά στο κάδρο!

Έχοντας άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η ασιατική Ήπειρος είναι έτοιμη να δεχτεί κόσμο από όλα τα σημεία του πλανήτη. Μάλιστα το δ’ τρίμηνο του 2023, αρκετές πόλεις της Ασίας – Ειρηνικού παρουσίασαν ισχυρή παγκόσμια αύξηση του όγκου αναζητήσεων σε ετήσια βάση, με την Guangzhou να καταγράφει τη μεγαλύτερη ζήτηση (+85%) και το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη να ακολουθούν με + 35% αντίστοιχα!

Οι ταξιδιώτες από ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή) σημείωσαν αύξηση 70% και 50% σε ετήσια βάση στις αναζητήσεις για την Οσάκα και το Κιότο, αντίστοιχα. Οι ταξιδιώτες από Λατινική Αμερική έδειξαν επίσης ενδιαφέρον για την Ιαπωνία, οδηγώντας σε αύξηση 85% σε ετήσια βάση στις αναζητήσεις στο Τόκιο, ενώ οι Ασιάτες ταξιδιώτες οδήγησαν σε διψήφια αύξηση της ετήσιας αναζήτησης σε πολλές κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Shenzhen και Μακάο. Οι Βορειοααμερικανοί ταξιδιώτες εμφάνισαν επίσης αξιοσημείωτες αυξήσεις του όγκου αναζητήσεων σε ετήσια βάση σε Guangzhou (65%), Κιότο (55%) και Οσάκα (50%).

Οι τουρίστες θέλουν ζέστη!

Παρά την κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε, η ζήτηση για προορισμούς που χαρακτηρίζονται από ζεστές θερμοκρασίες, καλά κρατεί!

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, καθώς οι θερμοκρασίες έπεφταν στο βόρειο ημισφαίριο, οι ταξιδιώτες επιλέγουν αποδράσεις με ζεστό καιρό.

Ηλιόλουστες τοποθεσίες όπως το Ορλάντο, το Μαϊάμι και η Πούντα Κάνα κερδίζουν σταδιακά μερίδιο στους παγκόσμιους προορισμούς με τις καλύτερες αναζητήσεις. Το Κανκούν και το Φορτ Λόντερντεϊλ ανέβηκαν επίσης στην κατάταξη για τη Βόρεια Αμερική και το Μπουένος Άιρες “κλείδωσε” στην 5η θέση για τη Λατινική Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: