Ποιοι προορισμοί θα υποδεχτούν τους περισσότερους τουρίστες τις γιορτές

Ποιοι προορισμοί θα υποδεχτούν τους περισσότερους τουρίστες τις γιορτές
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει το μνημείο της Ζαγορίσιας Γυναίκας της Πίνδου, κοντά στους Ασπραγγέλους Ιωαννίνων, στη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, Ζαγοροχώρια, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022. Το άγαλμα στήθηκε στη περιοχή τον Οκτώβριο του 1993 και είναι έργο του Θεσσαλού γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά και το ύψος του φτάνει τα 6 μέτρα, ενώ το βάρος του είναι 1,7 τόνους. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γυναικών του Ζαγορίου που με συνέβαλαν τα μέγιστα για να αποκρουστεί η εισβολή των Ιταλικών δυνάμεων το φθινόπωρο του 1940. Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έτοιμοι να εκδράμουν Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, αλλά και την εβδομάδα των Φώτων είναι οι Έλληνες.

Παραδοσιακούς χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όσο και new entries, στη λογική του να εξυπηρετηθούν καλύτερα και να αποφύγουν το συνωστισμό επιλέγουν για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι Έλληνες.

Μπορεί ο καιρός να είναι θερμός για τα δεδομένα της εποχής και να μην ενδείκνυται για χιονοδρομικά κέντρα και τις δραστηριότητες που συνδέονται με αυτά, είναι όμως ιδανικός για ασφαλείς και ξεκούραστες μετακινήσεις, για εξορμήσεις στη φύση και επισκέψεις σε χωριά και συγγενικά πρόσωπα που ζουν στην επαρχία.

Αφού προηγηθούν τα ψώνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η αγορά δώρων για τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το επόμενο βήμα είναι να ετοιμάσουν βαλίτσα και να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ προκειμένου να ξεκουραστούν και να ξεγνοιάσουν από τις υπέρμετρες υποχρεώσεις. Άλλωστε με την επιστροφή από τις διακοπές οι φορολογικές υποχρεώσεις που έρχονται είναι πολλές – τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, εφορία κ.α. – και σε συνδυασμό με το υψηλό ενεργειακό κόστος και τον πληθωρισμό, το διαθέσιμο budget για αναψυχή τους επόμενους μήνες θα είναι περιορισμένο.

Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Λίμνη Πλαστήρα, Περτούλι, Ελάτη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Πήλιο, Καρπενήσι, Αράχωβα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Ναύπλιο και Καλαμάτα, είναι μερικές από τις περιοχές που η πληρότητα χτυπάει «κόκκινο», καθώς είναι δοκιμασμένοι προορισμοί με επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ικανοποιητικό αριθμό καταλυμάτων, γεγονός που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται την αυξημένη ζήτηση αποτελεσματικά.

Την τιμητική της θα έχει και η Βόρεια Ελλάδα, η οποία αποτελεί σταθερή αξία ως προς τη φιλοξενία και το καλό φαγητό που προσφέρει στους επισκέπτες της. Η πληρότητα κινείται σε υψηλά επίπεδα για προορισμούς όπως η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, ενώ αυξημένη ζήτηση καταγράφεται σε ολόκληρο τον νομό Ιωαννίνων, με τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα να προπορεύονται.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ο μέσος όρος διανυκτέρευσης είναι τρεις μέρες και η πληρότητα αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο 80%, όπερ σημαίνει ότι υπάρχουν αδιάθετα καταλύματα για όσους αποφασίσουν να εκδράμουν τελευταία στιγμή.

Να σημειωθεί δε πως περιοχές που διαθέτουν Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα έχουν συγκεντρώσει κόσμο ήδη από αρχές Δεκεμβρίου. Ωστόσο, εξίσου μεγάλη δυναμική καταγράφουν από την αρχή του μήνα ο Άγιος Αθανάσιος και τα λουτρά Πόζαρ, προορισμοί που, αν και δεν διαθέτουν θεματικά πάρκα, ξεχωρίζουν για τη φυσική ομορφιά τους και τις ιαματικές πηγές που είναι θεραπευτικές για το ανθρώπινο σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ