ΠΟΜΙΔΑ: Να συνεισφέρουν όλοι στον ΕΝΦΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Να συνεισφέρουν όλοι στον ΕΝΦΙΑ

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, καθώς και την μετατροπή του ΕΝΦΙΑ σε έναν δικαιότερο φόρο ζητάει με επιστολή της προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικό Τρύφωνα Αλεξιάδη η ΠΟΜΙΔΑ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Παρακολουθούμε με έκδηλη αγωνία τις δηλώσεις σας για επικείμενες αλλαγές που θα καταστήσουν τον ΕΝΦΙΑ “πιο δίκαιο” φόρο για το 2015, και επ΄αυτού θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις δικές μας απόψεις.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να γίνει “πιο δίκαιος” φόρος αν στείλετε στην πόρτα των πλειστηριασμών ή και της φυλακής, εκείνους που θα υποχρεώσετε να πληρώσουν πολύ περισσότερα, φορτώνοντάς τους πολλαπλάσιες φορολογικές υποχρεώσεις από αυτές που ήδη έχουν, προς όφελος εκείνων που ουσιαστικά απαλλάσσονται με τρόπο κοινωνικά άδικο. Μια τέτοια αλλαγή θα οδηγήσει σε βέβαιο εισπρακτικό “Βατερλώ”, απλά γιατί τα θύματα ενός ακόμη πιο ληστρικού ΕΝΦΙΑ δεν έχουν πια, δεν μπορούν και δεν θα πληρώσουν, με αποτέλεσμα σύντομα να αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιβάλει πρόσθετα φορολογικά μέτρα για να καλύψει τα νέα ελλείμματα…

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει “πιο δίκαιος” μόνον αν έχουμε τη γενναιότητα να νομοθετήσουμε να συνεισφέρουν ΟΛΟΙ, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε. Δηλαδή να τον πληρώνουν όχι μόνον οι κάτοχοι απρόσοδης, πλέον, αστικής ακίνητης περιουσίας, αλλά και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης, οι οποίοι σήμερα ουσιαστικώς και σκανδαλωδώς φοροαπαλλάσσονται, “πληρώνοντας”, καθαρά προσχηματικά, μόλις ένα ευρώ (1€!) ανά στρέμμα το χρόνο!

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει “πιο δίκαιος” αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικός αν πάψει να είναι ένα διπλός φόρος! Ο ολετήρας της κτηματαγοράς, της οικοδομής, αλλά κυρίως της “κατεδάφισης” της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που ήταν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, έχει όνομα και λέγεται “συμπληρωματικός φόρος”! Αν τον καταργήσετε, κε Υπουργέ, αντί να τον προσαυξήσετε, σε συνδυασμό με μια μικρή αύξηση της ετήσιας ανά στρέμμα φορολογίας της εκτός σχεδίου περιουσίας, θα έχετε συμβάλλει στην επανεκκίνηση όχι μόνον της οικοδομής, αλλά και ολόκληρης της οικονομίας μας!”