Πώς η Black Friday έκανε τον Τζεφ Μπέζος ακόμη πιο πλούσιο

Εάν αγοράσατε προϊόντα της Amazon την ημέρα της Black Friday, συγχαρητήρια: Βοηθήσατε τον Τζεφ Μπέζος να γίνει ακόμη πιο πλούσιος.

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή και μεγαλύτερου μετόχου της Amazon, έφτασε για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Από την άλλη, το περιοδικό Forbes τον παρουσιάζει με 99,6 δισ. δολάρια στην «τσέπη» του. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί ότι ο ίδιος είναι υπερβολικά πλούσιος!

Η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 2,5% την Παρασκευή μιας και οι αγορές στο διαδίκτυο κατά την ημέρα των ευχαριστιών (Thanksgiving) και της μαύρης Παρασκευής (Black Friday) σημείωσαν άνοδο κατά 18% σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, ο Μπέζος κατάφερε να βγάλει 2,4 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Διαστημόπλοια και εφημερίδες: Πού ξοδεύει ο Τζεφ Μπέζος τα λεφτά του;

Γενικότερα, οι μετοχές της Amazon αυξήθηκαν κατά 58% φέτος, αρκετά για να εμπλουτίσουν τον Μπέζο με επιπλέον 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην πραγματικότητα, η απόδοσή του κατά την διάρκεια μιας ημέρας ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν αρκετή από μόνη της για να τον τοποθετήσεις στη λίστα των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Ο Μπέζος «άρπαξε» τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον Ιούλιο, όταν πέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς. Επέστρεψε μπροστά από τον Γκέιτς τον Οκτώβριο. Ο ιδρυτής της Microsoft διαθέτει τώρα μόλις 89 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους Forbes και Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: Ο πανέξυπνος (και απρόβλεπτος) κύριος Τζεφ Μπέζος

Σχετικά άρθρα