Πώς μια μητέρα «χρησιμοποίησε» τις κόρες της για να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία

Πώς μια μητέρα «χρησιμοποίησε» τις κόρες της για να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία

Μια νέα εταιρεία καλλυντικών με οικογενειακή υπογραφή. 

Η εφηβεία είναι μια έντονη περίοδος για τα κορίτσια και συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τη μητέρα τους.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την οικογένεια της Τζένι Φράνκελ και των δύο κορών της, Άνι και Τέιλορ, οθ οποίες όχι μόνο δεν τσακώνονται αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν μαζί μια εταιρεία!

Η Τζένι Φράνκελ, η 43χρονη επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο τον καλλυντικών, παρατήρησε πως αντιλαμβάνεται η νέα γενιά το μακιγιάζ αλλά και την εμμονή τους με τα social media και αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί!

«Θέλουμε ένα μακιγιάζ που να μη δείχνει πως με μακιγιάζ. Να νομίζει κάποιος πως ξυπνάς έτσι», λέει η 18χρονη Τέιλορ φοιτήτρια business marketing.

«Ποιος θέλει να ξυπνάει και να ξοδεύει μισή ώρα για να μακιγιαριστεί, ενώ μπορούσε να κοιμηθεί περισσότερο ή να χαζέψει στο Instagram», λέει η δεύτερη κόρη, Άλι, 16 ετών.

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά αυτή μέσα από τον «επιχειρηματικό της φακό», η Φράνκελ κατάλαβε πως πρόκειται για μια νέα επιχειρηματική πρόκληση και ήθελε οι κόρες της να είναι «συμμέτοχες» σε αυτό.

Κάπως έτσι, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Μαϊάμι το 2013, γεννήθηκε η Nudestix. Μια σειρά μακιγιάζ που διαθέτει 13 μολύβια μακιγιάζ (στη τιμή των 24 δολαρίων το καθένα) και το καθένα από αυτά λειτουργεί ως μια «εναλλακτική λύση» για bronzer, το κονσίλερ, το κραγιόν, τη σκιά ματιών και το ρουζ.

Η εταιρεία ξεκίνησε να διαθέτει τα προϊόντα της τον περασμένο Μάιο, και σήμερα μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σε 100 σημεία λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών καταστημάτων Forever 21, Sephora, Space NK, QVC και Urban Outfitters. Με τις πωλήσεις για φέτος να αναμένονται να αγγίξουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο μια εταιρεία την οποία συν-διευθύνουν μια μαμά και οι κόρες, αλλά εκείνες φαίνεται πως έχουν βρει τις απαραίτητες ισορροπίες.

Η Φράνκελ, απ’ τη θέση της operating manager, επιβλέπει τα πάντα τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο. Όπως γράφει και στην ιστοσελίδα της εταιρείας, άλλωστε, είναι τόσο μαμά, όσο και επιστήμονας και επιχειρηματίας.

Τα κορίτσια, από την άλλη πλευρά, συμμετέχουν στην ανάπτυξη προϊόντων, στο training του λιανικού εμπορίου και τη διαχείριση των social media – τα οποία έχουν μοιραστεί με την Άλι να διαχειρίζεται τον λογαριασμό του Twitter και την Τέιλορ να διαχειρίζεται τους 18.000 followers στο Instagram.

Μάλιστα, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο μάρκετινγκ και στη προσέγγιση bloggers για την προώθηση των προϊόντων.
Εάν και η παρουσία της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα είναι κάτι πολύ φυσικό για τα κορίτσια δεδομένου πως είναι γνώριμο σε εκείνες, η Φράνκελ προσπαθεί να μη τις «μπλέκει» στα «δύσκολα» της δουλειάς.

«Δεν θέλω να τις αγχώνω με τις καθημερινές έγνοιες της δουλειάς, όπως η απογραφή, κεφάλαια και εργασιακές σχέσεις» παραδέχεται. «Προσπαθώ πραγματικά να είμαι σίγουρη πως η Nudestix θα τις εμπνέει, θα τις εκπαιδεύσει και θα είναι διασκεδαστική για εκείνες».

Και εκείνες απ’ τη πλευρά τους το εκτιμούν και δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν τη μητέρα τους ως το «καλύτερο αφεντικό» που θα μπορούσαν να έχουν.