Πώς να χρησιμοποιείτε τα social media καλύτερα κάθε ημέρα

Πώς να χρησιμοποιείτε τα social media καλύτερα κάθε ημέρα

Δείτε πως να εκμεταλλευτείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος σας. 

«Αν θες να καταλάβεις τον χαρακτήρα κάποιου, αρκεί να δεις τα social media του». Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι. Εμείς δε μπορούμε να πούμε αν είναι αλήθεια, πάντως σίγουρα η παγκόσμια εμβέλεια των δικτύων αυτών επιβάλλει στους παίκτες να είναι δυνατοί και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Είστε σίγουροι πως ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε να μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός σας; Εάν έχετε αμφιβολίες, δείτε πως μπορείτε να το πετύχετε:

Twitter

Το Twitter είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τις μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι πως λίγοι γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιήσουν. Τι σημαίνει αυτό; Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στο Twitter δεν έχουν πολλούς followers. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να τους προσεγγίσετε πολύ ευκολότερα και αυξάνει τις πιθανότητες να σας απαντήσουν.

Για να το κάνετε, αρκεί να ψάξετε το άτομο που σας ενδιαφέρει (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twitter advanced search και να ψάξετε βάζοντας στην αναζήτηση το όνομα της εταιρείας ή κάποιον που είναι συνδεδεμένος μαζί του), στη συνέχεια μπορείτε να σχολιάσετε κάποια απ’ τα tweets τους και στη συνέχεια να κάνετε retweet και follow.Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια αλληλεπίδραση στην αρχή και στη συνέχεια να τον ακολουθήσετε. Αν σας ακολουθήσει και εκείνος στείλτε ένα μήνυμα με το email σας και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια επαφή.

LinkedIn

Υπάρχουν δύο τρόποι δικτύωσης στο LinkedIn. Ο πρώτος είναι να αναζητήσετε τις επαφές των επαφών σας. Αν κάποιος είναι μια επαφή δευτέρου βαθμού στο LinkedIn, τότε μπορείτε εύκολα να στείλετε μια αίτηση για να συνδεθείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε ταμπέλες για να διαχωρίσετε τις επαφές σας ανάλογα με το ως γνωριστήκατε, τη δουλειά τους, την εταιρεία, κ.λπ. Αυτό θα σας βοηθήσει να μη χαθείτε ανάμεσα στις εκατοντάδες επαφές.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιώντας τα LinkedIn groups. Οι ομάδες αυτές επιτρέπουν σε άτομα που δεν είναι συνδεδεμένα να συνομιλούν μεταξύ τους και να θέτουν τα ερωτήματα τους. Προσπαθήστε επίσης να έρθετε σε επαφή με τους top contributors των ομάδων – αυτοί είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Facebook Groups

Τα groups στο Facebook είναι το καλύτερο networking. Εύκολα μπορείτε να μιλήσετε με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Για να βρείτε και να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις ομάδες, αρκεί να ψάξετε στο Facebook τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Αφού γίνετε μέλος μιας ομάδας το Facebook θα σας προτείνει κι άλλες σχετικές ομάδες. Σε περίπτωση τώρα, που μια ομάδα είναι «ιδιωτική» αρκεί να στείλετε ένα αίτημα. Μη φοβάστε πως δε θα γίνετε δεκτοί.