Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το LinkedIn

Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το LinkedIn

Πέντε συν ένα βήματα για να δουλέψει για εσάς.

Κάποτε το θεωρούσαν απλώς μια αποθήκη βιογραφικών. Σήμερα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Και για εσάς.

Με 225 εκατ. μέλη και 141 εκατ. επισκέπτες το μήνα, το LinkedIn είναι μόνιμα στις πρώτες 15 με 20 θέσεις των δημοφιλέστερων sites σε όλο τον κόσμο, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στις σελίδες του είναι πάνω από 20 λεπτά (στο «ανταγωνιστικό» Google+ είναι μόλις 7 λεπτά). Οι άνθρωποι σπεύδουν να συμπεριλάβουν σε αυτό τις ικανότητες και την προϋπηρεσία τους, καθώς έχουν καταλάβει πως το προφίλ τους είναι ίσως σημαντικότερο και από το βιογραφικό που στέλνουν με email σε εταιρείες. Επειδή δεν είναι social network ελεύθερου χρόνου, κάθε λεπτό που περνάτε εκεί έχει λόγο ύπαρξης και αξία.

Διαβάστε: Τα έξι λάθη που «καίνε» ένα βιογραφικό

Διάφορα εργαλεία του, όπως τo LinkedIn Today και το πρόγραμμα Influencers, ισχυροποίησαν ακόμα περισσότερο τα μέλη και έγιναν απαραίτητη πηγή πληροφοριών για τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα μέλη του στην Ελλάδα είναι πάνω από 600.000 και η επιρροή του ολοένα αυξανόμενη, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τη σημασία του στην εξεύρεση στελεχών.

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες που σας προσφέρει, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

1. Φτιάξτε το πλήρες προφίλ σας
Περιγράψτε αναλυτικά τις ικανότητές σας και πώς τις χρησιμοποιείτε. Καταγράψτε τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες σας.

2. Συνεργαστείτε
Μπείτε σε γκρουπ, ζητήστε συστάσεις από συνεργάτες και εργοδότες, δώστε συστάσεις και προτείνετε ανθρώπους που εκτιμάτε και έχετε συνεργαστεί.

3. Ενημερωθείτε
Το LinkedIn σας επιτρέπει να παρακολουθείτε νέα και εξελίξεις για εταιρείες και ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν.

4. Ενημερώστε
Στείλτε μηνύματα και προσαρμόστε το προφίλ σας μετά από κάθε αλλαγή ή σημαντικό ορόσημο στην επαγγελματική σας πορεία, μόλις αυτό συμβεί.

5. Διαχειριστείτε τις συνδέσεις σας
Κατεβάστε τις εφαρμογές CardMunch και Contacts για να έχετε σε τάξη την contact list, να σκανάρετε business cards κ.ά.

6. Πληρώστε συνδρομή
Με κόστος από 180 ευρώ το χρόνο ή 15 ευρώ το μήνα (ανάλογα με το πακέτο) μπορείτε να βλέπετε ποιος εξέτασε το προφίλ σας, να στέλνετε προσωπικά μηνύματα σε όποιον επιθυμείτε, να έχετε πλήρη πρόσβαση στα προφίλ άλλων και να έχετε περισσότερες επιλογές αναζήτησης.

Διαβάστε: Το people networking σου βρίσκει δουλειά