Πως να μη μένει από μπαταρία το κινητό σας

Πως να μη μένει από μπαταρία το κινητό σας

Μεγιστοποιήστε τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σας με απλές κινήσεις.

Όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι κάποια στιγμή με τον πανικό του να είμαστε μακριά από κάποια πρίζα και το κινητό μας τηλέφωνο να ξεμένει από μπαταρία. Και όλοι γνωρίζουν τη θλιβερή στιγμή όταν συνειδητοποιούμε ότι η μπαταρία μας έχει μόνο τη μισή διάρκεια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αλλά πού είναι το δικό μας λάθος, και πού είναι το σφάλμα της συσκευής; Και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Ιδού τι πρέπει να γνωρίζετε.

Να φορτίσετε ή να μη φορτίσετε; Μια φορά κι έναν καιρό, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λειτουργούσαν καλύτερα όταν ήταν πλήρως φορτισμένες, και στη συνέχεια αποφορτίζονταν πλήρως. Αλλά εν τω μεταξύ, τα υλικά έχουν αλλάξει και οι κανόνες επίσης.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου σήμερα λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται διαρκώς μεταξύ 20% και 80% φόρτισης. Και ενώ αυτό θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της χωρητικότητας της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου, δεν κάνει καμιά τεράστια διαφορά ώστε να σαν ανησυχεί πολύ.

Αθόρυβες αλλά θανατηφόρες. Ενώ πολλά από τα ζητήματα της μπαταρίας μπορεί να επιλυθούν με νέους οικονομικούς επεξεργαστές, το ίδιο το hardware δεν είναι πάντα το πρόβλημα. Αντ’ αυτού, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός κινητού τηλεφώνου έχει περισσότερο να κάνει με τις εφαρμογές του τηλεφώνου.

Ιδίως οι εφαρμογές μηνυμάτων πολύ γρήγορα και αθόρυβα θα τελειώσουν τη μπαταρία σας, ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Αυτές οι εφαρμογές ελέγχουν συνεχώς έναν κεντρικό διακομιστή για νέα μηνύματα, που διατηρεί τον επεξεργαστή περισσότερη ώρα ενεργοποιημένο. Και αν αυτές οι εφαρμογές δεν έχουν βελτιστοποιηθεί (π.χ. το Facebook Messenger), η μπαταρία σας θα βγει off αρκετά γρήγορα.

Αύξηση της θερμοκρασίας. Όταν πρόκειται για τη μακροπρόθεσμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η θερμότητα είναι ο μεγάλος δολοφόνος. Εάν η συσκευή σας είναι συνεχώς ζεστή, θα χάσει την απόδοσή της πιο γρήγορα. Στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων και tablets, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε αν ανακαλύψετε προβλήματα με τη θερμοκρασία μετά την αγορά, αλλά τουλάχιστον θα έχετε κάποια ιδέα για το τι προκαλεί τη γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας σας.

Τι πρέπει να κάνετε. Για μακροπρόθεσμη καλή λειτουργία, φορτίζετε το τηλέφωνό σας συχνά, αλλά μην το παρακάνετε. Η χωρητικότητα της μπαταρίας σας πρόκειται να εξασθενίσει ασχέτως του τί κάνετε. Μερικές φορές, αφήστε το να αποφορτιστεί πλήρως, έτσι ώστε το τηλέφωνό σας μετά να μπορεί υπολογίσει με ακρίβεια πόση ζωή έχει απομείνει στη μπαταρία.

Κρατήστε τη φωτεινότητα όσο πιο χαμηλά είναι πρακτικό για σας, καθώς οι οθόνες χρησιμοποιούν πολύ από τη ζωή της μπαταρίας, όσο και το κινητό ραδιόφωνο. Εάν το τηλέφωνό σας επιτρέπει σε εφαρμογές να δουλεύουν στο παρασκήνιο, ακόμη κι αν είναι κλειστές, απενεργοποιήστε αυτό το χαρακτηριστικό για κάθε εφαρμογή που δεν είναι ζωτικής σημασίας.

Και όταν η μπαταρία είναι σχεδόν άδεια, απενεργοποιήστε οποιοδήποτε ασύρματο χαρακτηριστικό δεν χρειάζεστε, κλείστε όλες τις περιττές εφαρμογές, και μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας εντελώς. Μπορεί να εξοικονομήσετε μόνο λίγα λεπτά, αλλά ενδεχομένως να είναι λεπτά που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα: 

Βίντεο: Φορτίστε το κινητό σας σε 30 δευτερόλεπτα

Ποιος αδειάζει τόσο γρήγορα τη μπαταρία του κινητού σας;