Πως να «ξεγελάσετε» το Facebook με δύο κινήσεις

Πως να «ξεγελάσετε» το Facebook με δύο κινήσεις

Δύο μόνο βήματα αρκούν για βάλετε «στοπ» στις διαφημίσεις του κοινωνικού δικτύου. 

«Γιατί εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις στο Facebook μου;». Γιατί αυτά είναι τα πράγματα που σας απασχόλησαν πιο πολύ τις προηγούμενες ημέρες.

Κάπως έτσι λειτουργούν τα φίλτρα του Facebook. Διαβάζει τα σχόλια σας, τα like σας και τις διαδικτυακές σχέσεις σας και εμφανίζει στη κεντρική σας σελίδα τα αντίστοιχα διαφημιστικά σποτάκια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τη Πέμπτη, πλέον το Facebook θα «διαβάζει» τις συνήθειες σας και εκτός πλατφόρμας. Δηλαδή, θα «ελέγχει» τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείται πιο συχνά, ώστε αν γίνει η διαφήμιση πιο στοχευμένη.

Η στοχευμένη αυτή διαφήμιση, μεταφράζεται σε πολλά δολάρια για την εταιρεία.

Πως μπορείτε να το αποφύγετε; Με δύο απλά βήματα:

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα Digital Advertising Alliance, εκεί θα βρείτε όλες τις εταιρείες που σας «παρακολουθούν», ξεκλικάρετε το Facebook από τη λίστα «Companies Customizing Ads For Your Browser». Σημείωση: Η εντολή σας αυτή θα ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο browser.

 

2. Εάν δεν έχετε ad blocker πολύ δύσκολα θα εμποδίσετε το Facebook να ελέγχει τα ενδιαφέροντα σας. Σε λίγες μέρες που θα «λανσαριστεί» το νέο φίλτρο, θα μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Κάθε φορά που θα εμφανίζεται μια νέα διαφήμιση θα πατάτε στη δεξιά γωνία και θα σας εμφανίζεται η επιλογή Why am I seeing this?, εκεί μπορείτε να κάνετε όποια τροποποίηση επιθυμείτε.

 

Διαβάστε ακόμα:

Εσύ πόσες ώρες δούλεψες για το Facebook σήμερα;

Το μυστικό του Facebook που προκαλεί εθισμό