Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο
Κόσμος περιμένει σε ουρά έξω από την είσοδο καταστήματος καλλυντικών την τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, ως μέρος του 2ου καθολικού lockdown ολόκληρης της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Αυξημένη εμπορική παρατηρήθηκε στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, μια μέρα πριν το καθολικό κλείσιμο ολόκληρης της χώρας, ως μέσο προφύλαξης ενάντιο στο 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Που εφαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00.

Μόνο για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) εφαρμόζεται το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00 διευκρινίζει με ανακοίνωσή της Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Εξαιρούνται τα λοιπά καταστήματα τροφίμων, όπως τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο.