Πόσα άτομα χρειάζεται ο Ομπάμα για να γράψει ένα tweet;

Πόσα άτομα χρειάζεται ο Ομπάμα για να γράψει ένα tweet;
epa02812223 US President Barack Obama points at a monitor displaying a question directed at him from US Speaker of the House John Boehner on Twitter, during his first Twitter Town Hall in the East Room of the White House, in Washington DC, USA, 06 July 2011. President Obama addressed questions on the economy and jobs from Twitter, in a conversation moderated by Twitter co-founder and Executive Chairman Jack Dorsey. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η απάντηση ίσως εντυπωσιάσει.

Είναι δυνατόν να χρειάζονται 20 άτομα για να χειρίζονται τους λογαριασμούς ενός μόνο ανθρώπου; Εάν πρόκειται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε ναι. Οι 20 ίσως ακούγονται και λίγοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η ομάδα του Λευκού Οίκου που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς του Μπαράκ Ομπάμα σε Twitter, Vine και Instagram αριθμεί 20 ολόκληρα μέλη.

«Σκοπός μας κυρίως είναι να αναζητούμε νέους τρόπους για να φέρουμε τη φωνή του απευθείας στον κόσμο», δήλωσε η Κόρι Σούλμαν, μέλος της ψηφιακής ομάδας του Αμερικανού προέδρου από το 2009.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η ομάδα των social media του προέδρου συνεδριάζει κάθε πρωί για να συζητήσει τα θέματα με τα οποία ο Μπαράκ Ομπάμα θα ασχοληθεί μέσω των λογαριασμών του.

Μεταξύ των tweets του Αμερικανού προέδρου περιλαμβάνονται προσωπικά σχόλια, όπως αυτό προς το 14χρονο αγόρι μουσουλμανικού θρησκεύματος που συνελήφθη στο σχολείο επειδή νόμιζαν ότι το ρολόι που κατασκεύασε για το μάθημά του ήταν βόμβα:

…αλλά και σχολιασμός καυτών θεμάτων την επικαιρότητας, όπως την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τον γάμο ομοφυλοφίλων: