Πόσα πλήρωσε η Facebook για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ το 2017

Πόσα πλήρωσε η Facebook για την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ το 2017

Το κόστος για την ασφάλειά του αυξήθηκε κατά 50% το περασμένο έτος.

Η Facebook αύξησε τις δαπάνες για την ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 50% το 2017, όπως αποκάλυψε η εταιρεία, πληρώνοντας πάνω από 7,3 εκατ. δολάρια για την προστασία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα κονδύλια αυτά κρίθηκαν απαραίτητα «λόγω ειδικών απειλών για την ασφάλειά του, που προκύπτουν άμεσα ως αποτέλεσμα της θέσης του ως ιδρυτή, προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου».

Η διάσημη τεχνολογική εταιρεία επίσης δήλωσε ότι δαπάνησε πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια για τα ταξίδια του Ζούκερμπεργκ με ιδιωτικά τζετ το 2017. Συνεπώς, η εταιρεία έχει δαπανήσει συνολικά περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια στην ασφάλεια και τα ιδιωτικά αεροπλάνα για τον Ζούκερμπεργκ από το 2015.

Επιπλέον, τα μέτρα ασφαλείας στην οικία του Ζούκερμπεργκ στην Καλιφόρνια πληρώνονται από την εταιρεία, σύμφωνα με την κατάθεση, όπως επίσης και οι σωματοφύλακες που συνοδεύουν τον 33χρονο στις μετακινήσεις του έξω από τις εγκαταστάσεις του Facebook.

«Απαιτούμε αυτά τα μέτρα ασφάλειας προς όφελος της εταιρείας, λόγω της σημασίας του κ. Ζούκερμπεργκ στο Facebook και θεωρούμε ότι το κόστος αυτού του γενικού προγράμματος ασφαλείας είναι κατάλληλο και αναγκαίο» δήλωσε συγκεκριμένα η εταιρεία.

Η κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανέφερε ότι ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε να λαμβάνει ένα συμβολικό ετήσιο μισθό ύψους ενός δολαρίου, για το έργο του στο Facebook, το οποίο ίδρυσε ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σημειώνεται ότι η περιουσία του Ζούκερμπεργκ, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με την τιμή των μετοχών του Facebook, ανήλθε πρόσφατα σε περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια.