Πόσα θα λάβει η Μαρίσα Μάγιερ από τη συμφωνία της Yahoo με τη Verizon

Πόσα θα λάβει η Μαρίσα Μάγιερ από τη συμφωνία της Yahoo με τη Verizon
SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 18: Yahoo! President and CEO Marissa Mayer delivers a keynote during the Yahoo Mobile Developers Conference on February 18, 2016 at The Masonic in San Francisco, California. Yahoo has recently announced a 15 percent reduction of its global workforce as the company continues to struggle in the rapidly-changing tech landscape. (Photo by Stephen Lam/Getty Images)

Σύμφωνα με εσωτερική πηγή της εταιρείας, η CEO της Yahoo, θα λάβει 14 εκατ. δολάρια σε περίπτωση που η εξαγορά ολοκληρωθεί εντός του έτους.

H Μαρίσα Μάγιερ θα μπορούσε να λάβει ένα μεγάλο ποσό από τη συμφωνία της Verizon με την Yahoo.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με εσωτερική πηγή της εταιρείας, η CEO της Yahoo, θα λάβει 14 εκατ. δολάρια σε περίπτωση που η εξαγορά από τον κολοσσό τηλεπικοινωνιών ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Μάγιερ συμπεριλαμβάνονται 41 εκατ. δολάρια μετοχές της εταιρείας, ένα εκατ. δολάρια ετήσιος μισθός και άλλα δυο εκατ. δολάρια σε μπόνους. Όμως η συνολική αξία μετοχής της Yahoo από 38,59 δολάρια θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με την ημερομηνία της συμφωνίας. Με αυτό συνεπάγεται ότι και το ποσό που θα προκύψει από την εξαγορά -το οποίο θα λάβει η ίδια- θα είναι διαφορετικό.

Τον Ιούλιο, η Verizon κατάφερε να «κλείσει» της συμφωνία με τον τεχνολογικό κολοσσό, έναντι 4,8 δισ. δολαρίων, μια συμφωνία για την οποία πάλευε χρόνια, αφήνοντας πίσω της τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές, μεταξύ των οποίων το Facebook και η Google.

Από την πλευρά της, η Μάγιερ, η οποία κρατά το «τιμόνι» της εταιρείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχε υποσχεθεί να αναβιώσει τη Yahoo, όμως το σχέδιο ανάκαμψής της απέτυχε χωρίς να σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Πάντως, η ίδια έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στην εταιρεία έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία, χωρίς όμως να σχολιάσει ποιο θα είναι το μέλλον της, αν και κορυφαία στελέχη συχνά αποχωρούν σε περίπτωση που οι εταιρεία περάσει σε «άλλα χέρια».