Πόσο κόστισε η απάτη των λογαριασμών στην Tesco Bank

Συνολικά 9.000 πελάτες της βρετανικής τράπεζας επλήγησαν από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα.

O αριθμός των πελατών με τρέχουσες συναλλαγές που εξαπατήθηκε από την επίθεση που δέχθηκε η Tesco Bank το σαββατοκύριακο είναι μικρότερος από 20.000.

«Τα προσωπικά δεδομένα «δεν τέθηκαν σε κίνδυνο» και όλοι οι λογαριασμοί που επηρεάστηκαν έχουν επιστραφεί», ανακοίνωσε η τράπεζα, παραδέχοντας ότι το περασμένο σαββατοκύριακο δέχθηκε μια συστημική επίθεση.

«Επιστρέψαμε όλους τους λογαριασμούς των πελατών που επηρεάστηκαν από την απάτη και κάναμε άρση της αναστολής των online χρεωστικών συναλλαγών, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους φυσιολογικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Benny Higgins.

Οι πελάτες με τρέχουσες συναλλαγές απέκλεισαν τις online πληρωμές τους, χρησιμοποιώντας τη χρεωστική τους κάρτα την Κυριακή, μια δράση στην οποία προχώρησε η τράπεζα για την πρόληψη της εγκληματικής δραστηριότητας.

«Θα θέλαμε και πάλι να ζητήσουμε συγνώμη για το άγχος και την ταλαιπωρία που προκαλέσαμε σε όσους μας έχουν εμπιστευτεί», είπε χαρακτηριστικά ο Higgins.

Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA).

Νωρίτερα, ο Andrew Bailey, διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FCA), δήλωσε ότι οι βουλευτές ανησυχούν για τις αδυναμίες που έχουν διάφορα τα πολύπλοκα συστήματα πληροφορικής των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι σε τέτοιου είδους περιστατικά, οι τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν τις μη εξουσιοδοτημένες πληρωμές, εκτός κι εάν έχουν αποδείξεις ότι ο πελάτης είχε σχέση με αυτήν την απάτη ή ότι ο λογαριασμός είναι πιο «φουσκωμένος» από ό, τι πριν 13 μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Tesco Bank είναι μια βρετανική τράπεζα λιανικής που ιδρύθηκε το 1997 και ανήκει στην Tesco plc από το 2008, μετά την έναρξη της ως κοινοπραξία με την Royal Bank of Scotland.

Σχετικά άρθρα